Problem z siecią–pilne

Mam problem przy ustalaniu sieci:
we właściwościach połączenia sieciowego
muszę zaznaczy wszystkie pola przy

–Klient sieci Microsoft Networks
–Harmonogram pakietów QoS
–Udostępnianie plików i drukarek w sieciach Microsoft Networks
–Protokół internetowy(TCP/IP)

aby wszystko było ok. No i u siebie na kompie tak zrobilem a u siory gdy tak robię to wyskakuje jakiś głupi komunikat, źe gdy zaznaczam te pola to wyłączam te usługi i automatycznie odznaczają się pola –Klient sieci Microsoft Network – Udostępnianie plików i drukarek w sieciach Microsoft Networks.
Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje ... HELP.

Odpowiedzi: 4

będę prubowal.... wielkie dzięki.
daniio
Dodano
22.03.2005 23:59:36
No to teraz mniej wiecej stala sie jasnosc.

Nie spotkalem sie jeszcze z takim przypadkiem, aby zaznaczenie uslug powodowalo ich wylaczenie. Moze to jakis bulgarski system ? :wink:

Usun wszystko z wlasciwosci tego polaczenia – podswietl i naciskaj w kazdym Usun. Usun nastepnie sieciowke z menedzera urzadzen i zrestartuj kompa. Moze to przywroci normalne dzialanie. Jesli nie, wrzuc plytke do napedu, wystartuj z niej kompa i napraw nainstalowujac system ponownie. Czytaj dokladnie co pokazuje sie na ekranie – najpierw wybierasz instaluj, a po zatwierdzeniu licencji, na kolejnym ekranie wyberasz Napraw. Nie stracisz zainstalowanych programow.

Jeszcze jedno – jesli to klopoty z Klientem M$ Networks, moze wystarczylaby naprawa plikiem winsockxpfix.exe ? Znajdziesz bez problemu przez google a i tu na forum byly rowniez podawane linki.
EL NINO
Dodano
21.03.2005 18:38:31
No więc tak aby te 4 wymienione opcje dzialaly muszę obok nich pozaznaczać pola.U mnie jest wszystko ok a gdy u siostry na kompie taksamo pozaznaczam to pisze źe zaznaczając wyłączam te usługi czyli odwrotnie jak u mnie (pozniej pola te same sie odznaczają)dam linka do zdjęcia bo to troche cięźko obgadać ta przykra sytuacja, a ja naprawdę nie wiem jak sobie z tym poradzić

http://www.members.lycos.co.uk/daniio123/
No i na stronce kliknij poomoc.
daniio
Dodano
21.03.2005 02:52:49
Mozesz to jeszcze raz opisac ? Ten ostatni fragment o kompie siory. Ale opisz tak dokladnie, prosto, po zolniersku.
EL NINO
Dodano
21.03.2005 01:34:26
daniio
Dodano:
21.03.2005 00:48:36
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1