problem z sieciówką na mobo...

kiedyś (dość niedawno) złoźyłem całkiem nowy komp, sieciówka na płycie, cacy glancuś, tylko, źe za cholere nie chce mi z niej net ruszyć... tzn musiałem władować ze starszego kompa sieciówke, i dopiero chodzi, wiem źe moze chodzic o ustawienia (IP maski itp) ale co i jak dokładniej tego nie mam pojęcia...
robię tak...
odinstalowałem starą, włączam nową, ale net nie działa, wkładam starą odłączam nową – net działa... czy musze iść do serwisu sieci lan źeby mi dali jakiś nowy nr (sam nie wiem czego) czy co mam właściwie zrobić, bo sieciówka nawet starsza zawsze się moźe przydać na starszym kompie...
z góry dzieki za odp

Odpowiedzi: 3

Palec mi sie omsknal :P . Gorzej gdyby to zrobil w kibelku :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
27.03.2004 18:26:32
dzieki wielkie... tylko popełniłeś małą literówke: zamiast cdm powinno być cmd, ale wiedziałem o co chodzi... dzięki... :D
Anonymous
Dodano
27.03.2004 09:51:51
Skad masz net ? Nie z jakiejs sieci osiedlowej gdzie dziala serwer DHCP przypisujacy adres komputerowi na podstawie numeru MAC sieciowki ? Jesli tak, to musialnys podac adminowi sieci numer MAC tej nowej sieciowki. Odczytasz go w XP, w2k wpisujac do Uruchom najpierw cdm + Enter i pozniej getmac a w w98 winipcfg.
EL NINO
Dodano
27.03.2004 01:33:34
Anonymous
Dodano:
26.03.2004 22:54:09
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1