problem z service packiem 2!
czy moze ktos mi powiedziec doradzic dlaczego po zainstalowaniu service packa 2 na windowsa komuter nie chce mi sie uruchomic? service pack instaluje sie normalnie ale pozniej po restarcie systemu nie wlacza sie zatrzymuje sie przy ladowaniu i dalej nie chce ruszyc czekalem ponad godzine i sie nie uruchomil! prosze o pomoc rade!
Odpowiedzi: 16
THX:
....czekam na replikę :)
Bez urazy THX,ale jakoś Tuwim mi w ramach rozrywki do pamięci się przywołał:
"Próźnoś repliki się spodziewał
Nie dam Ci prztyczka, ani klapsa
Nie powiem nawet pies Cię ....
Bo to mezalians byłby dla psa" :lol: :wink:
Kaźdy uźywa tego co mu jest potrzebne, niezbedne. Co odpowiada jego preferencjom . Trudno więc mówić o tym, źe brak lub nie SP2 jest naganny u kogoś innego.
Tylko jedna uwaga dot. "specyficznego oprogramowania" – przy ząłoźeniu, źem iałoby ono nie działać – dziąłać wadliwie – w środowisku z SP2 to trudno za to winić MS. Odpowiedzialnośc ponosi raczej twórca/producent, który nie zaktualizował go.
a ja mam jełopowe :) rozwiązanie i trzymam się tego jak rzep. Po prostu permanentnie nie instaluję SP2 na stawianych przeze mnie systemach ( a u znajomych, itp...) Moze dlatego, źe sam uźywam sporo specyficznego softu ( czytaj nietypowego ) i nie chcę niespodzianek. Kompa sobie dobrze zabezpieczyłem i mam nadzieję, źe mu to wystarczy...No i nie mam tego typu dylematoof...Pozdrawiam i... czekam na replikę :)
moze to banal ale......
uruchom w trybie awaryjnym a nastepnie zrestartuj
czasami pomaga
uruchom w trybie awaryjnym a nastepnie zrestartuj
czasami pomaga
Jak mi sie tak czasami dzieje, to odpinam wszystkie cdromy, dvd, nagrywarki, dyski twarde (oprocz systemowego :wink: ), i jeszcze karte sieciowa odlaczam, i po takiej kuracji odchudzajacej moj zlom iks–pekowy sie w 99% przypadkow odpala. Potem wszystko podlaczam jak bylo, i gra gitarra.
Zacytuję Ciebie samego Daimos
ROTFLnie ma to jak profesjonalna odpowiedź
Daimos:
tylko sp1 jest mniej awaryjny do sp2 :) więcej poprawek wyszło i takie tam
Tia. jednak teź se podyskutuję, bo logika tego wywodu – w częsci poprawek dotycząca szczególnie – mnie rozbroiła.
To moze Gołego XP zostawić – z uwagi na ilość poprawek, albo w2k wziąc – są juź 4 SP, więc poprawek teź pewnie od groma, a jeszcze lepiej pewnie NT – 6 SP było ,a i jaki "a" do tego.
Na powaźnie zaś co oznaczać ma źe sp 1 jest mniej awaryjny od sp2 ?
Jakoś bowiem nie potrafię :oops: wykoncypować jakim cudem SP moze być awaryjny, skoro to jest uzupełnienie istniejącego systemu i tenźe łasnie OS moźe być walący się mniej lub bardziej, a nie SP jako taki.
PS.
Zawsze byłem słaby z logiki i pewnie to co powyźej napisąłem jest alogiczne – przynajmniej z punktu iwdzenia dizsiejszego stanu wiedzy :lol:
Ad@$:
d.m4@wp.pl:
teź miałem taki problem spróbuj moze zainstalowac sp1
1. Jak ma zainstalować jak mu się system nie uruchamia?
2. Czyź sp2 nie zawiera w sobie sp1?
tylko sp1 jest mniej awaryjny do sp2 :) więcej poprawek wyszło i takie tam
A moźe jednak poczekamy na to co Autor topicu ma dopowiedzenia ?
W tej chwili bowiem tkwimy w miejscu, które Bobi_robert wskazał.
W tej chwili bowiem tkwimy w miejscu, które Bobi_robert wskazał.
Lia:
Ad@$:
Tak, zawiera.
Wiem to droga Lia (Lio:roll:). Dlatego naisałem czyź, a nie czy. Było to celem "wyśmiania" tej odpowiedz. Tej nastepnej teź nie będę komentował, bo na tym samym poziomie
to zrób formata a sp1 moze byc mniej obciązajacy dla systemu
Ad@$:
Tak, zawiera.
d.m4@wp.pl:
1. Jak ma zainstalować jak mu się system nie uruchamia?
krisjawor:
czy moze ktos mi powiedziec doradzic dlaczego po zainstalowaniu service packa 2 na windowsa komuter nie chce mi sie uruchomic? service pack instaluje sie normalnie ale pozniej po restarcie systemu nie wlacza sie zatrzymuje sie przy ladowaniu i dalej nie chce ruszyc czekalem ponad godzine i sie nie uruchomil! prosze o pomoc rade!
A jak instalowałeś tego SP2? Ściągnąłeś go ze strony i odpaliłeś z poziomu Windy?
Czy zintegrowałeś go z płytą windowsową?
Bobi_robert:
I masz Ci los... podaj prosze moze jakas konfiguracje sprzetową, czy SP2 instalowany "na czysto" czy moze na dłuzej uzytkowanym systemie. Jesli opcja druga to moze jakis soft zainstalowany ??
Uwierz mi, ze przy takiej ilosci informacji, ktore podałes trudno jednoznacznie orzec.
Ja podam : Prescot.*
* moźe i nie jest to prawda, ale zawsze se "merytorycznego" posta nabiłem. :(
I masz Ci los... podaj prosze moze jakas konfiguracje sprzetową, czy SP2 instalowany "na czysto" czy moze na dłuzej uzytkowanym systemie. Jesli opcja druga to moze jakis soft zainstalowany ??
Uwierz mi, ze przy takiej ilosci informacji, ktore podałes trudno jednoznacznie orzec.
Strona 1 / 1