Problem z Serial ATA w XP
Cześć. Stałem sie posiadaczem płyty głównej Gigabyte 7VT600 1394 i HDD Segate Barracuda 7200 ze złączem SATA. Problem polega na tym ,źe posiadany przeze mnie XP Pro nie zawiera w sobie sterowników do połączenia SATA , co za tym idzie w trakcie czystej instalacji XP wyskakuje niebieski ekran z info:
"Win XP nie znalazł źadnego masowego nosnika danych, instalacja nie moźe być kontynuowana". I kropka. Pobrałem sterowniki do SATA ze strony Gigabyte ale i w tym wypadku niebieska plansza mówi: "Instalator wykrył typ plików nieodpowiadający Win XP". I kropka.
Czy ma ktoś z forumautów propozycje co z ty zrobić?
Pozdrawiam.
"Win XP nie znalazł źadnego masowego nosnika danych, instalacja nie moźe być kontynuowana". I kropka. Pobrałem sterowniki do SATA ze strony Gigabyte ale i w tym wypadku niebieska plansza mówi: "Instalator wykrył typ plików nieodpowiadający Win XP". I kropka.
Czy ma ktoś z forumautów propozycje co z ty zrobić?
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 7
No to juź coś :D
brtx:
Sanger odwiedz strony www.seagate.com
Byc moze jest tam jakas zaktualizowana wersja driverow :idea:
Raczej na stronę producenta kontrolera S–ATA – w manualu jest na pewno napisane kto go "spłodizł".
Sanger odwiedz strony www.seagate.com
Po uzyciu F6 instalator zarządał dyskietki ze sterami, następnie potwierdzenia enterem. Po czym odczytał plik – viasraid.inf, dalej juz słychać było tylko krótko pracujący napęd fdd i niebieską plansze z w/w informacją. Dodatkowo opcje; Enter – kontynuuj, F3 – zakończ instalację; ot i tyle.
Pozdro FlaQs
Pozdro FlaQs
a jak instalujesz te sterowniki :?: przy instalacji xp pojawia sie w pewnym momencie komunikat ze jesli chcesz zainstalowac sterowniki raid/sata innej firmy to prosze wcisnac bodajze F6. opisz jak instalowales te stery.
Strona 1 / 1