problem z rozdzielczoscią
Witam
Panowie i Panie mam mały problem poniewaź zainstalowałem nowszy system windowsa xp z service packiem i własnie w tym systemie monitor niechce mi przeskoczyć na wyźszą rozdzielczośc i supełnie nie wiem wiem dlaczego :?:
Zainstalowałem detonatory w wersji 44.35 oraz directx 9.0c i niestety nic nie pomogło :( dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc z waszej strony.
Dodam ze monitor nie jest jakis tam nowy i wogóle stary grat ale smigał na 1024.
# Długaśne logi wycięte bo zbędne.
Bobi
Panowie i Panie mam mały problem poniewaź zainstalowałem nowszy system windowsa xp z service packiem i własnie w tym systemie monitor niechce mi przeskoczyć na wyźszą rozdzielczośc i supełnie nie wiem wiem dlaczego :?:
Zainstalowałem detonatory w wersji 44.35 oraz directx 9.0c i niestety nic nie pomogło :( dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc z waszej strony.
Dodam ze monitor nie jest jakis tam nowy i wogóle stary grat ale smigał na 1024.
# Długaśne logi wycięte bo zbędne.
Bobi
Odpowiedzi: 6
Pewnie te stare domyslnie maja ustawione odswiezanie 60hz i dlatego" sie dalo'' przestawić :)
panowie problem sam sie rozwiązał, okazało sie ze najnowsze sterowniki nie zawsze są najlepsze.
Zainstalowałem jakies detonatory stare i dało sie przestawic rodzielczosc na 1024 :D na szczescie bo na 15calowce 800x600 to masakra:–/....
Temacik mozna skasowac lub zamknac tak mysle...
Pozdro
Zainstalowałem jakies detonatory stare i dało sie przestawic rodzielczosc na 1024 :D na szczescie bo na 15calowce 800x600 to masakra:–/....
Temacik mozna skasowac lub zamknac tak mysle...
Pozdro
Jesli chcesz wieksza sprobuj zmienic czestotliwosc odswiezania (w opcjach ekranu ,zaawansowae i zakładka monitor czy jakoś tak Wink )
ale jezeli zmniejszysz czestotliwosc do 75 lub do 60 hz,tego drugiego zdecydowanie nie polecam to na bank nie wysiedzisz zbyt dlugo przy monitorze,ludzkie oko przy odswiezaniu ponizej 85 hz o wiele szybciej sie meczy ze wzgladu na uciazliwe i zauwazalne migotanie obrazu :cry: p.s problem nie dotyczy oczywiscie LCD :D
kylson , pomyślałeś źe dla odświeźania np 85 hz monitor nie moze wyciągnąc wiekszej rozdziałki ?
Jesli chcesz wieksza sprobuj zmienic czestotliwosc odswiezania (w opcjach ekranu ,zaawansowae i zakładka monitor czy jakoś tak :wink: )
Jesli chcesz wieksza sprobuj zmienic czestotliwosc odswiezania (w opcjach ekranu ,zaawansowae i zakładka monitor czy jakoś tak :wink: )
wojtt:
A jak wejdziesz we własciowści ekranu na zakładke Ustawienia i w rodzielczości ekranu zmienisz na 1024x768 to co sie dzieje?
monitor sie wylancza :[ czego wczesniej nigdy nie robil
A jak wejdziesz we własciowści ekranu na zakładke Ustawienia i w rodzielczości ekranu zmienisz na 1024x768 to co sie dzieje?
Strona 1 / 1