Problem z rejestrem

Witam :)
Wczoraj pobrałem sobie program RegCleaner by pooczyszcać rejestr i tak oczyściłem źe komp nie działa :(
Otóź ledwo udało mi się połączyć z netem i uruchomić FireFoxa. No ale nie w tym rzecz.

Otóź gdy chce uruchomić jakąs aplikację powiedzimy np. Gadu–Gadu nic się nie pokazuje tak jak by komputer spał. Natomaist gdy klikne prawym przyciskiem myszki to pokazuje się coś takiego
C:/WINDOWS/System32/cmd.exe
Zplikiem tym nie jets skojarzony umoźliwiający wykonanie tej czynnośći. Skojarz odpowiedni program,uźywając apletu Opcje Folderów w Panelu Sterowania.

Klknię OK i pokazuje mi się ta lista (np. źeby spakować do rar,zeskanować antywirem) ale nie ma niestety Otwórz/Uruchom

Nie mogę teź normalnie uruhcomić Fire Foxa i innych programów musze robic np. jakiśplik.html otwórz poprzez > FireFox > i zaś wpisać adres www jak jestem połączony.

Chciałem przeinstalować XP'ka lecz teź nie mogę . Włącza się plik setup.exe ale nie uruchamia się okno instalacji :(

Prosze pomóźcie !

Odpowiedzi: 20

EL NINO:
Jakiego przywracania systemu w torbe jeza ? Masz przywrocic REJESTR !
Czyzbys nie potrafil zrozumiec tak prostej sugestii ?

Przywrociłem rejestr. Ale w tym wypadku chodziło mi o konsolę odzyskiwania.
Kocio
Dodano
25.11.2005 23:15:10
Jakiego przywracania systemu w torbe jeza ? Masz przywrocic REJESTR !
Czyzbys nie potrafil zrozumiec tak prostej sugestii ?
EL NINO
Dodano
25.11.2005 20:14:54
EL NINO:
Rejestr juz przywrociles z jego kopii ? Nie ? No to nie "up–uj", tylko zainteresuj sie tym co na poprzedniej stronie napisal miedzy innymi Endrju lub Żółty.

Przeczytałem :–) I niestety jak pisałem juź nie mogę potrzebnych aplikacji do uruchomienia tego " Przwyracania systemu" ...
Kocio
Dodano
25.11.2005 19:29:42
Rejestr juz przywrociles z jego kopii ? Nie ? No to nie "up–uj", tylko zainteresuj sie tym co na poprzedniej stronie napisal miedzy innymi Endrju lub Żółty.
EL NINO
Dodano
24.11.2005 19:49:40
up
Kocio
Dodano
24.11.2005 18:31:13
Bobi:
Amon–Ra pisał akuratnie o innej modyfikacji rejestru, tak jest tylko przykłąd jak to przeprowadzić spod innego systemu.
Zamontowałeś software i miałeś wyedytować rejest wg schematu: http://www.kellys–korner–xp.com/regs_edits/exefix.reg
Inne rozszerzenia juź u siebie poprawisz, plik bat podawał ostatnio EL NINO.

P.S. Jeśli poprawiłes to co trzeba było to teraz skopiuj plik software na dysk i podmien go w konsoli odzyskiwania z tym starym. Opis w linku od Żółtego.

Przeczytałem i u mnie jakos tego nie idzie wykonać :roll: BO nie idzie włączać programów.

Prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!
Kocio
Dodano
23.11.2005 16:20:52
Amon–Ra pisał akuratnie o innej modyfikacji rejestru, tak jest tylko przykłąd jak to przeprowadzić spod innego systemu.
Zamontowałeś software i miałeś wyedytować rejest wg schematu: http://www.kellys–korner–xp.com/regs_edits/exefix.reg
Inne rozszerzenia juź u siebie poprawisz, plik bat podawał ostatnio EL NINO.

P.S. Jeśli poprawiłes to co trzeba było to teraz skopiuj plik software na dysk i podmien go w konsoli odzyskiwania z tym starym. Opis w linku od Żółtego.
Bobi
Dodano
22.11.2005 22:54:47
Oki, zrobiłem tak jak pisał Amon–Ra i mam to na Pen Drive i co teraz mam zrobić ??
Kocio
Dodano
22.11.2005 22:01:08
Witam.

Czy jets moze jakiś inn sposób bo u mnie WIN 98 wogóle nie wykrywa tego pen drive :(
Kocio
Dodano
19.11.2005 14:14:24
Witam.

Prosze mi dokładnie powiedziec jakie pliki mam skpiować na ten przenośny dysk i co z nimi zrobić :–)

Oczywiście operację chcę zrobic w WIN 98
Kocio
Dodano
19.11.2005 11:46:53
Jesli mozliwosc jest to jest z górki, co prawda trudno orzec czy mozna taką operację pod 9x wykonac, ale nie wydaje mi się źeby się nie dało. W przyklejonym FAQ zacytowałem wypowiedź Amon–Ra, który to – co prawda w innych okolicznościach – podawał w krokach jak załadować całąź rejestru.
Poźniej ją będzie trzeba podmienić u siebie w konsoli odzyskiwania – co słusznie dopowiedział Żółty.
Bobi
Dodano
17.11.2005 16:43:41
Bobi:
Brawo, przywracanie wyłączone, a większość kluczowych rozszerzeń się posypała.
Masz moźliwość skopiowac na jakiego pendrive czy inny nośnik pliku software z \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG?
Jeśli tak, podejdziesz z tym do kolegi, załadujesz u niego ta gałąź, wyedytujesz w rejestrze klucze odpowidzialne za exe'ki i reg'i. Poźniej u siebie zapodasz inne fixy.

Tak mam moźliwość. Ale prosiłbym o jakiś opis by nie sknocić tego :–) Czy moge to zrobic np. na windowsie 98 cyz koniecznie XP ?
Kocio
Dodano
17.11.2005 16:12:05
A jak nie masz mozliwości przegrać, albo nie masz kolegów ;) to przywróć sobie zgodnie z instrukcją jedynie plik software z katalogu %windir%\Repair – pamiętaj jednak, abyś zrobił sobie kopię aktualnego pliku software z %windir%\system32\Config\ bo po ponownym uruchomioenu komputera będziesz poddawał tenźe plik edycji – zgodnie z tym co Bobi napisał. Po skończonej edycji przywracasz go ponownie.
Żółty
Dodano
17.11.2005 15:37:13
Brawo, przywracanie wyłączone, a większość kluczowych rozszerzeń się posypała.
Masz moźliwość skopiowac na jakiego pendrive czy inny nośnik pliku software z \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG?
Jeśli tak, podejdziesz z tym do kolegi, załadujesz u niego ta gałąź, wyedytujesz w rejestrze klucze odpowidzialne za exe'ki i reg'i. Poźniej u siebie zapodasz inne fixy.
Bobi
Dodano
17.11.2005 15:27:36
MetaVirus:
zgaduje źe w start –> uruchom wpisanie command.com i enter teź nie działa (nie otwiera się oknienko trybu MS–DOS)??

Nie działa

Żółty:
Miałeś włączone przywracanie systemu ?? Jeźeli tak to przywróć rejestr zgodnie z tą instrukcją

niesttey nie miałem wlączone
Kocio
Dodano
17.11.2005 14:55:04
Miałeś włączone przywracanie systemu ?? Jeźeli tak to przywróć rejestr zgodnie z tą instrukcją
Żółty
Dodano
17.11.2005 01:45:25
zgaduje źe w start –> uruchom wpisanie command.com i enter teź nie działa (nie otwiera się oknienko trybu MS–DOS)??
MetaVirus
Dodano
17.11.2005 01:38:47
Teź nie działa :(
Tego pliku z końcówką .inf tez nei mam czegoś takieog jak zaisntaluj :? Dodam źe na pulpicie nic uruchomić nie mogę bo gdy klikam enter to nic się nie dzieje, natomaist jak klikne pawym to pokazuje sie ten błąd i zas sie dopiero pokazuje ta lsita, ale nie ma tam niestety "OTWÓRZ"
Kocio
Dodano
16.11.2005 23:26:09
to niech plik regedit pozostanie z rozszerzeniem exe.
Spróbuj w tym uruchom wpisać regedit i kliknąć OK.
Jeśli się otworzy to jak pisałem menu plik –> importuj i otwierasz ten plik co ściągłeś
MetaVirus
Dodano
16.11.2005 22:56:46
MetaVirus:
przejdź do katalogo %Windir% (WINDOWS) i zmień rozszerzenie pliku o nazwie regedit na com zamiast exe . Odpal go i z menu plik wybierz importuj i otwierasz ten załączony plik

tylko źe tak tez nie moge uruchomić bo pokazuje mi się teź ten błąd. a jak zrobiłem na właśwciwości to nie ma nic takiego :(

P.S. Ja jeśli klikam Mój Komputer to włączają mi sie wyniki wyszukiwania :lol: i głównie korzystam z Start > Uruchom
Kocio
Dodano
16.11.2005 22:52:44
Kocio
Dodano:
13.11.2005 23:19:04
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2