Problem z Radkiem 9200
Witam.
Posiadam płyte DFI AD77Pro na KT400, Radeona 9200 64MB 128bit, 768MB ramu winXP.
Poroblem polega na tym ze częśc gier poprostu sie zwiesza – albo krzaczą sie kolory i obraz i włacza sie vpu recover albo komp nie raeaguje. Wszystko chodzi swietnie tak jak call of duty, NFSU2.
Ostatnio zainstalowałem Half life 2 i znowy problemy. Przejzałem forum popróbowałem troche i:
– wyłaczenie fast write nie pomaga,
– pomaga zmniejszenie agp na x4 z pod windowsa w sterownikach (mozna grac w HL2 ale to nie jest rozwiązanie),
– w biosie jest tylko dostępne agp x8,
– próbowałem rózne stery obecnie (cat 4.12) – nie pomaga
– w programie powerstrip w polu "Dostępna pamiec" jest 59,1MB a karta ma 64MB (screen) inne programy zaokragalja i pokazuja 64 (everest, aida)
– pozyczona grafa od kumpa R9600 chodzi bez problemu – nawet HL2 na AGPx8
– 3dmark 2001 chodzi bez problemu – ok 6000punktów
W czym tkwi problem?? Karta jest na gwarancji ale zanim ja oddam do kumputronika chce być pewien ze to karta i przedstawic solidne argumenty.
Z góry dziekuje za pomoc.
Posiadam płyte DFI AD77Pro na KT400, Radeona 9200 64MB 128bit, 768MB ramu winXP.
Poroblem polega na tym ze częśc gier poprostu sie zwiesza – albo krzaczą sie kolory i obraz i włacza sie vpu recover albo komp nie raeaguje. Wszystko chodzi swietnie tak jak call of duty, NFSU2.
Ostatnio zainstalowałem Half life 2 i znowy problemy. Przejzałem forum popróbowałem troche i:
– wyłaczenie fast write nie pomaga,
– pomaga zmniejszenie agp na x4 z pod windowsa w sterownikach (mozna grac w HL2 ale to nie jest rozwiązanie),
– w biosie jest tylko dostępne agp x8,
– próbowałem rózne stery obecnie (cat 4.12) – nie pomaga
– w programie powerstrip w polu "Dostępna pamiec" jest 59,1MB a karta ma 64MB (screen) inne programy zaokragalja i pokazuja 64 (everest, aida)
– pozyczona grafa od kumpa R9600 chodzi bez problemu – nawet HL2 na AGPx8
– 3dmark 2001 chodzi bez problemu – ok 6000punktów
W czym tkwi problem?? Karta jest na gwarancji ale zanim ja oddam do kumputronika chce być pewien ze to karta i przedstawic solidne argumenty.
Z góry dziekuje za pomoc.
Odpowiedzi: 4
Sprawdziłem u kumpla i u niego smiga. Juz sie na nia napalił i idzie do ludzi... Poprostu płyta g. z tym modelem grafy nie chce gadac. Z pozyczonym R9600 jakos umie sie porozumieć.
Czyli wnioskuje uszkodzenie karty lub karta źle współpracuje z twoją płytą główną.
Weź wsadz ją do innego kompa i sprawdz.
Weź wsadz ją do innego kompa i sprawdz.
Zanim napisze nowy wątek czytam forum i to nie jedno.
Wszystko o czym piszesz jest najnowsze, bios, stery via 4in1, stery do grafy. Proceduara instalacji nowych sterów tez jest zachowana. Na pozyczonej grafie R9600 wszytko smiga bez problemu na agp x8.
Wszystko o czym piszesz jest najnowsze, bios, stery via 4in1, stery do grafy. Proceduara instalacji nowych sterów tez jest zachowana. Na pozyczonej grafie R9600 wszytko smiga bez problemu na agp x8.
Wskazane jest uaktualnienie biosu płyty do najnowszego.
Pamiętaj o najnowszych sterach do płyty głównej aby wgrać.
Waźna jest teź prawidłowa instalacja stera karty.Poczytaj.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838
Pamiętaj o najnowszych sterach do płyty głównej aby wgrać.
Waźna jest teź prawidłowa instalacja stera karty.Poczytaj.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838
Strona 1 / 1