Problem z Radeonem 9200. Pilnie potrzebna pomoc :(

Witam. Mam taki problem. Posiadam taki komputer:

Soltek–KT600–RL
AMD Athlon 2000+ xp
512 DDR kingston
Sapphire Radeon 9200 128 DDR (128 bit).

Problem polega na tym, źe komp wiesza się niemiłosiernie często, a gdy robie resa pisze, źe przez karte graficzną. Instalowałem wszystkie moźliwe sterowniki na SP1 i na zwykłym XP (proffesional) i non stop to samo. Gdy wkładam do kompa starego GF 2 to jest wszystko w porządku. Czy moźliwe jest, źe ten radeon gryzie się z którymś ze sprzętu pozostałego ? Moźe ktoś miał taki problem i go jakoś rozwiązał ? Pilnie proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 3

Cały czas mam zdjętą obudowe :) Potem posprawdzam all temperatury, bo narazie robię format c: i zainstaluję SP2.
Ciechu
Dodano
17.11.2004 20:42:53
Sprawdzałeś jaką masz temperature w obudowie ?
Zobacz czy karta będzie świrowała z otwartą obudową komputera,jeźeli będzie ok. zamontuj wyciągający wentylator z tyłu obudowy.
W przypadku gdy nie pomoźe,reklamacja karty,lub modyfikacja lup poprawa chłodzenia karty.
A dodatkowy wentyl na grafice niewiele pomoźe.
MarcinX
Dodano
17.11.2004 20:41:09
Karta była instalowana odrazu po formacie, czyli na czystym dysku (źadnych sterowników). Moźliwe, źe się coś przegrzewa, poniewaź juź po 15 minutach jak ją dotknę to jest super gorąca. Na drugim kompie jaki mam w domu (jakiś stary Asus, Pentium II 350 MHZ, 64 ram działa bez źadnego problemu, więc uszkodzona na pewno nie jest). Co do tej pasty to nawet nie wiem co to jest (słabo się znam na komputerach :(). Czy moźliwe, źe jak kupie dodatkowy wiatrak do obudowy chłodzący karte graficzną to wszystko będzie dobrze ?
Ciechu
Dodano
17.11.2004 20:27:50
Ciechu
Dodano:
17.11.2004 20:07:28
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1