Problem z "wyślij do..."

Brakuje mi w "wyślij do"––>>>"utworz skrót na pulpicie",nie wiem jak to przywrócic?Kiedys ściągnęłam nawet jakiś program do tworzenia tych poleceń ale nie pamietam jak się nazywał i nie potrafie go znalalezc na dysku.Mam tylko takie opcje jak na screenie.Ostatnio udało mi się jedynie przywrócic skrot do poczty.Proszę o pomoc bo bardzo mi tego brakuje(prosze tez ,jeśli trzeba wpisac jakaś ściezke o pelne podanie jej)

Odpowiedzi: 4

Próbowałam tak zrobic ale tu właśnie mialam problem,z tymi scieźkami.Korzystalam z kreatora tworzenia skrótu i jak wskazałam "pulpit"to tworzył sie skrót ale zapisywał sie w folderze a ja chcialam zeby zapisał sie na czystym pulpicie.Wtedy w "wyślij do..."mialam tylko folder Pulpit bez tego dopisku "utworz skrót.
Jagna
Dodano
15.12.2005 14:42:03
aleź to właśnie tak działa. Umieszczenie skrótu *.lnk do danej aplikacji w folderze "SendTo" powoduje dodanie odpowiedniej pozycji na liście w menu kontekstowym "Wyślij do...". Co do naturalnej metody "poczęcia" skrótu :lol: to chyba klasyczną jest kliknięcie PPM w puste pole w folderze "SendTo" wybranie polecenia "Nowy", "Skrót", podanie ścieźki po naciśnięciu "przeglądaj", na koniec nadanie nazwy skrótowi i gotowe. Są oczywiście szybsze metody związane z przeciąganiem, ale ten najbardzej mi się kojarzy z naturalnym.
Endrju
Dodano
15.12.2005 14:21:57
Opcję"pokaź ukryte pliki i foldery"mam włączoną ale folder o którym piszesz (Default User)jest kompletnie pusty!Co mogę zrobic zeby go zapełnic,czym i jak?

P.S.Dziś sobie poradzilam,mam laptopa więc z niego zgralam na płytkę te dwa brakujace foldery(w wyslij do: Moje dokumenty+Pulpit utworz skrot),przeciagnęłam je potem z płytki (na komp stacjonarny) do sendto i gra!Dalej jednak mnie interesuje jak sie je tworzy samemu.Wczesniej,aby miec skrot wyslij do adresat poczty utworzylam ten skrot w notatniku,teraz brakowało mi"Pulpit(utwórz skrót)Plik DESKLINK 0 KB + Moje dokumenty MyDocs Drop Target 0 KB>proszę o info jak stworzyc te pliki w naturalny sposób?
Jagna
Dodano
14.12.2005 20:41:03
Włącz sobie pokazywanie ukrytych plików i folderów w opcjach folderów –> widok i sprawdź czy w katalogu Documents and Settings\Default user\SendTo nie ma pliku o nazwie Pulpit (utwórz skrót)(przynajmniej w W2k tak się nazywa) – jeźeli jest to przekopiuj go do katalogu Documents and Settings\Nazwa uźytkownika na którego się logujesz\SendTo
Żółty
Dodano
14.12.2005 18:09:13
Jagna
Dodano:
14.12.2005 17:47:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1