problem z "winlogon.exe" (prawdopodobnie). wirus ? proszę o pomoc !

Witam, mam taki problem... otóż, wczoraj zainstalowałem dodatek SP2 ściągnięty z internetu (dobreprogramy.pl), żeby podszedł mi Office 2007. podczas instalacji wyskoczył jakiś błąd, nacisnąłem ok, i instalacja dokończyła się i zakończyła powodzeniem. Po zresetowaniu komputera, pojawiły się pierwsze problemy... gdy system doszedł do ekranu wpisania hasła użytkownika, pojawił się cały czarny obraz, i nic nie szło dalej, dopiero kiedy go zresetowałem to za drugim razem poszedł normalnie. Kiedy się zalogował (i do tej pory tak się dzieje) pojawia się na pulpicie błąd pliku winlogon.exe. niektóre programy, jak np. combofix, nie działają, a dziś np. zauwazyłem że nie da się włączyc "dodaj lub usuń programy", tylko jest taki dźwięk jakby wyskoczył błąd, i nic się dalej nie dzieje. Ale najważniejszym problemem jest chyba to, że nie da się normalnie zamknąc systemu poprzez naciśnięcie w menu start: wyłącz komputer, a gdy najpierw się wylogowywuję a później próbuję zamknąc system to po naciśnieciu, komputer się resetuje, tak jest również gdy wyłącze komputer z klawiatury (przycisk). Więc trzeba go wyłączac odrazu z listwy. Komunikat wygląda tak: ---> http://www15.zippyshare.com/v/47315289/file.html || Co mam w takim wypadku zrobic ? proszę o pomoc i z góry dziękuję. :) (dodam, że np. CCleaner nic nie wykrywa, antyvirus raczej też nic, posiadam dwa windowsy na jednym komputerze zabezpieczone hasłami i wybierane przez naciśnięcie klawisza f8 przy starcie systemu). --- --- przed chwilą ściągnąłem program HiJackThis, i próbowałem podesłac log'a ale niestety okazało się że tak samo jak combofix, nie da się w ogóle otworzyc (pewnie również jak i inne programy). :(

Odpowiedzi: 5

ZANIM to zrobisz - zapoznaj się z zaleceniami Microsoftu. Głównie mam tu na myśli aktualizację sterowników, oraz programów które również korzystają ze sterowników (własnych).
Veers
Dodano
16.12.2009 00:31:10
To, że nie ma już z nim problemów takich jak wcześniej można uznac za sukces. ;] a nad aktualizacją do SP3 niezwłocznie pomyślę, i zainstaluje ją na dniach. Pozdrawiam.
luqass
Dodano
15.12.2009 22:34:33
jeśli uznać uwstecznienie i zubożenie systemu za sukces, to gratuluję.
XanTyp
Dodano
15.12.2009 19:11:16
odinstalowanie SP2 pomogło w stu procentach, każdy z problemów znikną... :) bardzo dziękuję za pomoc...
luqass
Dodano
15.12.2009 19:02:08
Dwie sprawy: przed instalacją każdego service packa zalecana jest aktualizacja sterowników urządzeń. Ludzie często o tym zapominają a potem .... Druga sprawa - to skoro instalowałeś SP za pomocą autonomicznego pakietu, powinna być tam opcja "rollback" - czyli po naszemu odinstaluj. PS. O to dlaczego SP2 a nie SP3 instalujesz pytać nie będę - bo widocznie masz powody by nie aktualizować systemu.
Veers
Dodano
11.12.2009 22:52:45
luqass
Dodano:
11.12.2009 22:04:57
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1