Problem z "migającymi" oknami w Windows XP
Witam
Nietypowy problem jak dla mnie. Ostatnio zaczęły mi migać aktywne w danej chwili okna przeglądarki (Firefox). Juz spieszę z wyjaśnieniem co to znaczy migają. Chodzi o to,że okno jest aktywne, a tu z tego ni z owego przestaje byc aktywne i przechodzi w tło (nie minimalizuje się ani nie przełącza, tylko efekt jest taki jakbym miał dwa okna otwarte niepełnoekranowo i zmieniał to które jest w danej chwili aktywne).
Ostatnie zmiany jakie wprowadzałem w kompie dotyczyły stworzenia sieci Lan przez dwie karty sieciowe i udostępnienie mu Neostrady. Czy to może mieć coś z tym wspólnego. Połączenie LAn jest cały czas włączone, mimo że drugi komp włączany jest okazjonalnie.
Proszę o jakieś sugestie, bo to cholernie wkurzające jest, kiedy piszesz i okazuje się że pół nie ma, bo okno nie jest aktywne :/
Odpowiedzi: 1
Panowie (i ewentualnie Panie),
bardzo prosze wspomóżcie mnie, bo to bardzo uciążliwe. Zainstalowałemjeszcze raz Firefoxa, ale nie pomogło. Okno przeglądarki cały czas przechodzi od nieaktywnego do aktywnego.
Sprecyzuję: problem dotyczy tylko przeglądarki.
Zainstaluję dziś jeszcze inną przeglądarkę i zobaczę czy będzie tak samo.
Edit: Po zainstalowaniu Opery niestety, ale sytuacja się powtórzyła, choć dzieje się to bardzo rzadko (przy FF prawie nie dało się pisać). Czy moze to mieć coś wspólnego z udostępnianie netu na drugi komputer?
Edit 2: Sprecyzuję jeszcze te sformułowanie okno nieaktywne - chodzi o to kiedy okienko jest widoczne ale ramka jest blada i po kliknięciu w obrębie robi się aktywne i ramka jest juz normalna, a kolor jest wyraźny.