Problem z pulpitem !!
Witam. Mam pewnien wkurzajacy problem, mianowicie gdy klikam na dowolny skrot do folderu znajdujacy sie na pulpicie (np.w tym Moj komputer) komp zawiesza sie na dobre i jedyna rada to RESET :( Czy ktos moze wie co zrobic ... czy istnieje inna opcja procz formatu :!:
PS; problem nie tyczy sie skrotow do roznych programow znajdujacych sie na pulpicie np. firefox'a te uruchamiaja sie normalnie :)
PS; problem nie tyczy sie skrotow do roznych programow znajdujacych sie na pulpicie np. firefox'a te uruchamiaja sie normalnie :)
Odpowiedzi: 9
Równie dobrze, a dla uźytkownika wygodniej, mozna system naprawić – jest taka opcja instalacyjna do wyboru.
Jej przyjęcie powoduje, źe instalator wymieni tylko pliki systemu, a po instalacji bedziesz miał dostęp do wszystkich programów i ustawień jakie były poprzednio . Tylko niekóre sterowniki będzie trzeba doinstalować.
Jej przyjęcie powoduje, źe instalator wymieni tylko pliki systemu, a po instalacji bedziesz miał dostęp do wszystkich programów i ustawień jakie były poprzednio . Tylko niekóre sterowniki będzie trzeba doinstalować.
Sam sobie odpowiem na to pytanie :) Mozna .... zacisnac piesci i zrobic formata :? przynajmniej dziala :P
Niestety sprawdzenie nic nie dalo :( Czy mozna jeszcze cos zrobic ?? :/
chkdsk /f /r
jeźeli się pojawi komunikat o uźywaniu to go zignoruj – sprawdzenie będzie dokonane po restarcie komputera.
jeźeli się pojawi komunikat o uźywaniu to go zignoruj – sprawdzenie będzie dokonane po restarcie komputera.
Zrobilem tak jak mowiles Rebe. Mam cos teraz zrobic z chkdsk ??
w uruchom wpisujesz cmd.
Pojawi się okno 'wiersza polecenia" – w nim wpisz sfc /scannow – moźesz zostać poproszony o loźenie do stacji cd płyty z systemem – wciśnij enter.
Z chkdsk postępujesz tak samo pod chkdsk /? znajdziesz opis przełączników.
Pojawi się okno 'wiersza polecenia" – w nim wpisz sfc /scannow – moźesz zostać poproszony o loźenie do stacji cd płyty z systemem – wciśnij enter.
Z chkdsk postępujesz tak samo pod chkdsk /? znajdziesz opis przełączników.
Rebe:
Zacznij od sfc /scannow z wiersza polecenia.
Ew. chkdsk z jakim parametrem.
Hehe dzieki za dobre checi ale musze dopowiedziec ze jestem dopiero poczatkujacym uzytkownikiem wiec te nazwy mi nic nie mowia :/ Przepraszam za to niedociagniecie :oops:
Zacznij od sfc /scannow z wiersza polecenia.
Ostatnio miałem taki problem z rozszerzeniem pulpitu nvidia
problemy były przy klikaniu na pliki wideo a nie na foldery
więc moźesz sprawdzić ale nic pewnego
8)
problemy były przy klikaniu na pliki wideo a nie na foldery
więc moźesz sprawdzić ale nic pewnego
8)
Strona 1 / 1