problem z pulpitem
mam mały banalny ale nieco klopotliwy problem :) mianowicie zainstalowalem sobie program astonshell i troszke sie nim bawilem, widocznie za bardzo bo teraz gdy przelaczam na logowanie z ladowaniem explorera to nie wyswietla mi pulpitu, katalog 'pulpit' jest na dysku ze wszystkimi danymi ale na ekranie widnieje sama tapeta wszystkie zapisywane dane sa zapisywane do folderu pulpit ale nie sa widoczne na ekranie
Odinstalowanie astona nie pomoglo... prosze o pomoc
Odinstalowanie astona nie pomoglo... prosze o pomoc
Odpowiedzi: 6
Bobi dzieki jest tam wzmianka na ten temat karza mi ponownie zainstalowac astona przelaczyc na explorer a nastepnie odinstalowac go za pomoca panelu sterowania
Szkoda tylko ze to tez nie dziala ale to juz chyba pomocy bede szukal na forum astona ;) wielkie dzieki
Szkoda tylko ze to tez nie dziala ale to juz chyba pomocy bede szukal na forum astona ;) wielkie dzieki
Rozglądnij sie tutaj: http://www.astonshell.com/aston/faq.htm
MetaVirus:
jeśli program instalowałeś nie dawno to zawsze moźesz przywrócić systenm do wcześniejszego momentu (jeśli oczywiście przywracanie było włączone)
heheh :) nie rob juz ze mnie takiego laika ;) jakbym mial ta funkcje wlaczona to pewnie i tak bym zrobil :P ale niestety przywracanie jak na moj dysk (20 gb) to za duzo miejsca w plecy a ghosta tez nie mam bo norton mi kompa za bardzo muli :P
jeśli program instalowałeś nie dawno to zawsze moźesz przywrócić systenm do wcześniejszego momentu (jeśli oczywiście przywracanie było włączone)
explorer laduje sie normalnie, w rejestrze wszystko jest w porzadku w tych 2 kluczach takze jakby cos mi po tym astonie jakas nakladke na pulpit zrobilo i zastanawiam sie co bo w aktualnych procesach nie ma zadnego nieporzadanego procesu a jesli chodzi o konsole odzyskania to gdzie to moge dokladnie znalesc (chodzi o wpisanie teog w uruchom czy w wierszu polecen? a moze to jeszcze cos innego) :P
Zobacz w menadzerze procesow (alt+ctrl+del) czy wogole masz uruchomiony explorer.exe, jeśli jest to spróbuj podmiany explorera
Jeśli nie ma wogóle takiego procesu to
Odpalamy konsole odzyskiwania i uzywamy polecenia
expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe
Gdzie X: to litera napedu, a C: dysku systemowego
Jeśli nie ma wogóle takiego procesu to
1. Restrykcja startowania explorer.exe
Klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options
W tym kluczu zostaje utworzony podklucz: explorer.exe w nim z kolei wartość Debugger
Naleźy usunąć cały podklucz explorer.exe
2. Przemianowana ściezka Shell w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Wartośc powinna przybierać za dane: Explorer.exe
Strona 1 / 1