Problem z przejściem w stan wstrzymania/hibernacji

Przeglądałem wiele wątków dotyczących mojego problemu, ale jak dotąd żaden z nich nie był w stanie rozwiązać mojego problemu. Krótki opis: Stan strzymania oraz hibernacja działały bez zarzutu do czasu instalacji MS Virtual PC Usunałem Virtual PC ale wstrzymanie systemu i hibernacja od tamtego czasu nie działa i objawia się to wyświetlaniem komunikatów: Przygotowanie do przejścia w stan uspienia" lub "przygotowanie do hiberacji", a następnie system przestaje odpowiadać. Wydaje się że dysk cały czas coś rzeźbi w tle, ale nic nie daje się zrobić. Zmuszony jestem urzyć twardego power off, żeby wyłączyć komputer. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak pozbyć się problemu? Domyślam się że problem sprawiają jakieś pozostałości po Virtual PC, ale nie moge nic zlokalizować. Będę bardzo wdzueczny za pomoc.

Odpowiedzi: 5

Ostatnia sugestia nie zadziałała. Czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??[-o<
erestes
Dodano
08.02.2010 10:59:33
Zadaj sobie naprawienie bibliotek. Płyta z obrazem w napęd, potem klik na Uruchom i komenda: sfc /scannow Nie wiem, co to da, ale wiem, że nie zaszkodzi.
XanTyp
Dodano
29.01.2010 00:29:50
Sorry na długą nieobecność. Reg.mech. miałem tu na mysli Registry Mechanic. Powracając do tematu, po kilku dniach od rozwiązania problemu problem powstał na nowo. Poraz kolejny reg mechanic i zadziałało. Po kilku dniach znów to samo i już Reg.Mech. nie dał rady. W chwili obecnej system się wiesza w momencie przechodzenia w tryb uśpienia czy tez hibernacji. Właściwie nie jest to taki typowy crash, bo kursor się przemieszcza i klikając poza okienkiem z info dot przechodzenia w dany stan, okienko zmienia kolor w zalezności od tego czy jest aktywne czy nie. Testowałem i pozostawiłem laptopa włączonego bo byłem ciekaw czy w końcu zakończy proces - niestety po ponad dwóch godzinach padła bateria. Macie jakiś pomysł gdzie szukać rozwiązania?
erestes
Dodano
28.01.2010 12:39:20
NIestety nie, ale to pewnie dla tego ze samo przywracacanie samo w sobie nie dziala jakbym sobie to wyobrazal. Przywoluje stan z danego dnia a potem wyskakuje komunikat ze niema zadnych zmian. Szukalem, kopalem i nic, w koncu sprobowalem reg. mech i problem rozwiazany. Znalazlo tam dość dużo blędów i nie jestem w stanie jednoznacznie okreslic co bylo przyczyną. Moge przedstawic logi z wprowadzonych zmian, jak ktos chce pokopac.
erestes
Dodano
04.01.2010 15:45:54
  • XanTyp 04.01.2010 22:42:32

[quote=erestes]reg. mech[/quote]??

Przywracanie systemu też nic nie pomogło?
XanTyp
Dodano
04.01.2010 15:26:58
erestes
Dodano:
04.01.2010 12:10:41
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1