Problem z profilem, pulpitem i paskiem szybkiego uruchamiania
Witam wszystkich.
Wczoraj wieczorem niespodziewanie pokazał mi się niebieski ekran po czym komputer sie zrestartował.
Nastepnie włączyło sie skanowanie po nieudanym zamknieciu windowsa...coś tam ponaprawiało błędy, po czym przeszło do logowania sie do windowsa. Wyskoczyl komunikat że nie może załadować profilu użytkownika i żę korzysta teraz z jakiegoś ogólnego.
No i tak...nie mam ikon pulpitu, tylko jakieś podstawowe, pasek szybkiego uruchamiania nie chce się utworzyć, przepadły mi wszystkie maile z Outlook Express.
Robiłem przywrócenie systemu, ale to nie pomogło. Mam wrażenie że mój poprzedni profil w windowsie nie istnieje i wszystkie dane które tam mialem tez przepadly. Czy ktoś wogóle mial kiedys taki problem?? czy ktoś wie jak przywrócić utracone dane??? Będe bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam
p.s. teraz się jeszcze okazało, że wogóle mam wykasowany cały folder Moje Dokumenty, w którym mialem m.in. wszystkie zdjęcia z mojego aparatu
Nie wydaje mi sie żeby to był wirus bo używam Kaspersky 2009 który jak dla mnie jest bardzo dobrym programem
Odpowiedzi: 3
Zrób mu jeszcze raz chkdsk, ten folder zapewne jest na dysku tyle, że winda nie może go teraz scalić ze starym profilem.
No nie wiem jak Twoje...ale moje zdanie na temat Kasperskiego jest jak najbardziej w porządku, od kilku dobrych lat go używam i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Programy które mialem zainstalowane zostały..więc jakby nie było w pioruny poszedł folder Documenta and Settings a głównie folder z moim profilem..obecnie mam cały czas włączony EasyRecovery Professional i próbuję przywrócić dane...póki co mam jakies 50 godzin oczekiwania :D
Kasperski ???? Chyba szanowny kolega raczy żarrtować....
co do Moje Dokumenty - prawoklik na pulpit > zakładka pulpit - tam zaznaczasz moje dokumenty i pozostałe ikony pulpitu. A czy programy które miałeś zainstalowane zostaly czy tez poszły w pioruny?
Strona 1 / 1