Problem z portem COM
Hej!
Mam WinXP Pro PL SP2 i delikatny problem z portem COM.
Serwisuję roźne urządzenia zenętrzne z którymi komunkuję się przez port COM.
Mam taką przypadłość, źe po kilku kilkunastu minutach dane przez port COM przestają płynąć – zawsze.
Zmieniałem juź COMy na inne (w sensie od 1 do 5) i co by nie robić zawsze to samo.
JEźeli programy serwisowe mają opcję STOP/START COM to takie wyłączenie włączenie zawsze pomaga – na kolejne kilkanaście minut, jeźeli nie to muszę zrobić restart Win i tak co kilkanaście minut.
Odinstalowywałem teź COMa i instalowałem ponowanie – nic to nie daje.
Nie wiem juź czego mam spróbować– reinstalacja WinXP raczej nie wchodzi w grę – za duźo z tym roboty.
Moźe macie jakieś sugestie co to moźe być.
Wiem, ze sprawa wygląda cięźko – ale naprowadźcie mnie proszę na coś, jeźeli coś jest niejasne to napiszcie co – doprecyzuję pytanie...
Martwi mnie to trochę i irytuje zarazem i gdzieś musi być tego przyczyna...
Pozdrawiam!
Mam WinXP Pro PL SP2 i delikatny problem z portem COM.
Serwisuję roźne urządzenia zenętrzne z którymi komunkuję się przez port COM.
Mam taką przypadłość, źe po kilku kilkunastu minutach dane przez port COM przestają płynąć – zawsze.
Zmieniałem juź COMy na inne (w sensie od 1 do 5) i co by nie robić zawsze to samo.
JEźeli programy serwisowe mają opcję STOP/START COM to takie wyłączenie włączenie zawsze pomaga – na kolejne kilkanaście minut, jeźeli nie to muszę zrobić restart Win i tak co kilkanaście minut.
Odinstalowywałem teź COMa i instalowałem ponowanie – nic to nie daje.
Nie wiem juź czego mam spróbować– reinstalacja WinXP raczej nie wchodzi w grę – za duźo z tym roboty.
Moźe macie jakieś sugestie co to moźe być.
Wiem, ze sprawa wygląda cięźko – ale naprowadźcie mnie proszę na coś, jeźeli coś jest niejasne to napiszcie co – doprecyzuję pytanie...
Martwi mnie to trochę i irytuje zarazem i gdzieś musi być tego przyczyna...
Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0