problem z ponownym napisaniem boot.ini

Cześć Wszystkim! Ostatnio nudziło mi się i postanowiłem na mojego kompa wgrać ciut więcej systemów niż jeden. Na początku miałem XP Pro, a gdy doinstalowałem ME wcięło mi możliwość wyboru. XPeka mam zainstalowanego na dysku C: , ME na F:. Jak mam napisać plik bootowania? PS. A jakby brzmiał plik bootowania, jeżeli wgrałbym sobie XP Home na D:, 2000 PRO na E:, no i ten nieszczęsny ME na F: ? POZDRAWIAM!

Odpowiedzi: 4

Ej to sobie mozesz na kolegów z piaskownicy wołać. Czytaj 5 pierwszych śłów z wego poprzedniego postu aż do skutku - gdy już oświeci Cię co to konsola to poszukaj w archiwum tematów związanych farazmi "dwa systemy" i podobnymi. Znajdziesz w nich informacje o poleceniach do zastosowania w takich razach .
Rebe
Dodano
22.06.2007 15:52:01
ej mistru - ja nie mogę podnieść XPka także nie dodam chyba z poziomu ME...
ostojski
Dodano
22.06.2007 15:36:34
1. Nie kombinuj tylko odpal konsolę i z niej bootcfg /add wskazując ME do dodania. 2. To samo dotyczy wszystkich systemów starszych od XP. Najprościeuj jednak wgrywać je kolejno od najstarszego do najnowszego ( czy pierwszy home czy pro przy xp nie ma znaczenia ). Jak będzie wyglądał boot.ini nikt Ci nie odpowie bez wiedzy o tym na ktorych dyskach są które partycje.
Rebe
Dodano
22.06.2007 13:54:37
witaj wejdz do Panelu sterowania - system - zakladka zaawansowane - uruchamianie i odzyskiwanie (uprawnienia) - tam ustalasz sobie plik zawartosc pliku boot.ini raczej niewskazane jest pisanie samemu recznie tego pliku jak sie nie znasz bo mozna zamieszac. pozdrawiam serdecznie mati
cadmaniac24
Dodano
22.06.2007 11:04:33
ostojski
Dodano:
22.06.2007 10:16:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1