problem z ponownym napisaniem boot.ini
Cześć Wszystkim!
Ostatnio nudziło mi się i postanowiłem na mojego kompa wgrać ciut więcej systemów niż jeden.
Na początku miałem XP Pro, a gdy doinstalowałem ME wcięło mi możliwość wyboru.
XPeka mam zainstalowanego na dysku C: , ME na F:.
Jak mam napisać plik bootowania?
PS. A jakby brzmiał plik bootowania, jeżeli wgrałbym sobie XP Home na D:, 2000 PRO na E:, no i ten nieszczęsny ME na F: ?
POZDRAWIAM!
Odpowiedzi: 4
Ej to sobie mozesz na kolegów z piaskownicy wołać.
Czytaj 5 pierwszych śłów z wego poprzedniego postu aż do skutku - gdy już oświeci Cię co to konsola to poszukaj w archiwum tematów związanych farazmi "dwa systemy" i podobnymi. Znajdziesz w nich informacje o poleceniach do zastosowania w takich razach .
ej mistru - ja nie mogę podnieść XPka także nie dodam chyba z poziomu ME...
1. Nie kombinuj tylko odpal konsolę i z niej bootcfg /add wskazując ME do dodania.
2. To samo dotyczy wszystkich systemów starszych od XP.
Najprościeuj jednak wgrywać je kolejno od najstarszego do najnowszego ( czy pierwszy home czy pro przy xp nie ma znaczenia ).
Jak będzie wyglądał boot.ini nikt Ci nie odpowie bez wiedzy o tym na ktorych dyskach są które partycje.
witaj
wejdz do Panelu sterowania - system - zakladka zaawansowane - uruchamianie i odzyskiwanie (uprawnienia) - tam ustalasz sobie plik zawartosc pliku boot.ini
raczej niewskazane jest pisanie samemu recznie tego pliku jak sie nie znasz bo mozna zamieszac.
pozdrawiam serdecznie
mati
Strona 1 / 1