Problem z ponownym logowaniem - prosi o hasło, którego nie ma.
Witam,
Dawno mnie na tym forum nie było, jednak mój WinXP zmusił mnie do tego, abym tu powrócił.
Już od dosyć dawna mam dosyć poważny problem, który może się zakończyć kiedyś utratą niezapisanych danych. Otóż mam założone dwa konta w moim Windowsie - oba mają prawa administratora. Mam też włączony ekran powitalny po włączeniu wygaszacza ekranu, lecz nie tylko po wygaszeniu ekranu problem następuje. Oba konta nie mają założonych żadnych haseł. Po włączeniu komputera wszystko gra - możesz spokojnie zalogować się na wybrane konto po pokazaniu się ekranu powitalnego. Jednak, gdy się chce przełączyć użytkownika, wylogować się, lub włączyć ponownie konto po pokazaniu się wygaszacza, WinXP w ekranie powitalnym, po wybraniu użytkownika, prosi o hasło (które tak naprawdę nie istnieje). Wtedy już można sie ratować tylko restartem kompa, bo oczywiście, po wpisaniu "byle czego", pokazuje się dymek, że jest to hasło niepoprawne, a podkreślam jeszcze raz, że żadnych haseł nie zakładałem. Takie rzeczy dzieją się raz na kilka prób zmiany użytkownika czy uruchomień wygaszacza i raz przez dłuższy czas nie prosi o hasło, a zdarza się, że prosi np 2 razy pod rząd. Chciałbym, aby ekran powitalny po wygaszaczu pozostał, jednak zawsze istnieje ryzyko, jak jakiegoś dokumentu nie zapiszę, zostawię komputer na godzinę i potem pojawi się to hasło to utracę ten dokument. Też uciążliwe to jest przy zmianie uzytkownika, bo trzeba resetować kompa i to strasznie jest denerwujące.
Szukałem, czy jest jakaś rada i w googlach i w szukajcie tego forum. Widziałem, że niektórzy opisywali podobny problem, tylko zawsze odpowiadający omijał to zagadnienie i właściwie rady żadnej nie znalazłem. Proszę więc o pomoc forumowiczów!
Odpowiedzi: 2
zuaktualizowalem windowsa i jak na razie problemu nie ma, ale trzeba odczekac z kilka dni... jezeli blad sie powtorzy to sie zglosze znowu :)
dzieki za podsuniecie pomyslu o akutlke windowsa
A próbowałeś ... załozyć te hasła ??
System zaktualizowany na maksa ??
Strona 1 / 1