Problem z ponąwną instalacją programu.

Witam,

Mam taki problem. Próbowałem zainstalować program VMware Workstation 5.0 jednak pod koniec instalacji ukazał mi się błąd. Po zrestartowaniu systemu probowałem powtórzyć instalacje ale otrzymałem komunikat o tresci "na tym komputerze jest juz zainstalowany ten program, spóbój odinstalować najpierw ten program uzywając dodaj/usuń programy a następnie spróbować ponownie zainstalować". Jednak w liście programów w dodaj/usuń programy tego programu nie ma, i w źaden sposób nie moge odinstalować go. Czy tutaj trzeba usunąć jakąs informacje z rejestru?
Bardzo proszę o jakąś pomoc.

Odpowiedzi: 7

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, juź zadziałało :)
Samo czyszczenie rejestru nic nie pomogło, jednak w programie jv16 Power Tools 2005 skorzystałem z opcji "wyszukaj w rejestrze", wpisałem tam nazwe programu. Znalazł kilkaset kluczy, które wszystkie usunąłem i wtedy dopiero zadziałało. Udało mi się ponownie zainstalować bez źadnych błędów.
Pozdrawiam
kris_
Dodano
08.10.2005 11:36:59
Seeker:
O ile mnie pamięć nie myli programik Reg Cleaner miał taką zakładkę gdzie widoczne były wszystkie zainstalowane programy nawet wtedy gdy jakimś cudem nie było ich widac w "Dodaj usuń programy" i pozwalał pozbyc się czy to pozostałości czy tez całości wpisy w rejestrze w to uwzględniając.

Ja tym programem wszystko odinstalowuję,jest w polskiej wersji i nie uźywam dodaj/usuń.A na dodatek moźesz im bezpiecznie wyczyścić rejestr z zbędnych śmieci

Tu masz link

http://www.majorgeeks.com/download460.html
ford_mondeo
Dodano
07.10.2005 19:43:12
O ile mnie pamięć nie myli programik Reg Cleaner miał taką zakładkę gdzie widoczne były wszystkie zainstalowane programy nawet wtedy gdy jakimś cudem nie było ich widac w "Dodaj usuń programy" i pozwalał pozbyc się czy to pozostałości czy tez całości wpisy w rejestrze w to uwzględniając.
Seeker
Dodano
07.10.2005 19:24:01
nie wiem, ale sprawdzić nie zaszkodzi, Prawda EL NINO??
kamaa
Dodano
07.10.2005 14:52:30
kamaa:
sprawdz czy jest jakaś zmianka na temat tego programu w Panelu sterowania=>> Dodaj/Usuń Programy jak tak to usuń,
Tia.
kris_:
Jednak w liście programów w dodaj/usuń programy tego programu nie ma

kamaa:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

gdzie przejrzyj wpisy usuń wpis dotyczacy programu, zresetuj kompa i instaluj program
Myslisz ze to tak hop siup i po zawodach ?
EL NINO
Dodano
07.10.2005 14:42:45
sprawdz czy jest jakaś zmianka na temat tego programu w Panelu sterowania=>> Dodaj/Usuń Programy jak tak to usuń, Następnie przejrzyj C:\Program Files\ czy pozostał jakiś folder z owym programem, kolejną rzecza jest usuniecie wpisu z rejestru start=>> uruchom regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

gdzie przejrzyj wpisy usuń wpis dotyczacy programu, zresetuj kompa i instaluj program
kamaa
Dodano
07.10.2005 14:33:49
kris_:
Czy tutaj trzeba usunąć jakąs informacje z rejestru?
A skad mnie wiedziec ? :P

Przywracanie systemu masz wlaczone ? Jesli tak, uzyj go .
EL NINO
Dodano
07.10.2005 01:48:05
kris_
Dodano:
06.10.2005 22:28:20
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1