problem z połączeniem z ftp–ami
Temat kilkakrotnie opisywany, lecz ja chyba mam coś z czym nie mogę dać sobie rady.
Mam XP pro, nortona antivira 2005, zapora przepuszcza 20 i 21 port, tak samo norton, zapora i norton przepuszcza wszystkie połącznia windows commandera, a pomimo tego połaczenia z ftp–ami kończą się komunikatem "wywołanie połączenia nie powiodło się" w windows commanderze lub w IE "Limit czasu został przekroczony". Komputer ok 2 tyg. temu miał zrobiony format c:. Wcześniej wszystko było OK. System została 2x skanowany na wirusy i spye. Moźe mi ktos podopowiedzieć co zrobic z tym problemem?? Wiem źe jalepiej ponownie format c: lecz chciałbym tego nie robić, dopuki jest nadzieja na naprawę tego cuda.
Pozdrawiam
Mam XP pro, nortona antivira 2005, zapora przepuszcza 20 i 21 port, tak samo norton, zapora i norton przepuszcza wszystkie połącznia windows commandera, a pomimo tego połaczenia z ftp–ami kończą się komunikatem "wywołanie połączenia nie powiodło się" w windows commanderze lub w IE "Limit czasu został przekroczony". Komputer ok 2 tyg. temu miał zrobiony format c:. Wcześniej wszystko było OK. System została 2x skanowany na wirusy i spye. Moźe mi ktos podopowiedzieć co zrobic z tym problemem?? Wiem źe jalepiej ponownie format c: lecz chciałbym tego nie robić, dopuki jest nadzieja na naprawę tego cuda.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
tylko format c: pomógł. Nawet próby przywrócenia systemu i re–instalowani w formie naprawy nie pomogły.
Twoja propozycja była testowana od 3 dni w róźnych formach. Nie pomogło :cry:
ale dzięki za chęci
Twoja propozycja była testowana od 3 dni w róźnych formach. Nie pomogło :cry:
ale dzięki za chęci
Format raczej nic tu ci nie pomoźe. Zaznacz w TC "uzyj trybu pasywnego" i jesli w NIS (o ile go masz??) jest taka opcja, to zezwól TC na wszystkie połączenia.
Strona 1 / 1