problem z Połączeniem Sieciowym !

Witam
mam problem z Połączeniem Sieciowym !
objawy:
–okno Połączenie sieciowe nie zawiera źadnych elementów
–nie moźna dodać nowego połączenia
–fizycznie połączenie jest zestawione, IPCONFIG pokazuje wszystkie informacje, a łącze faktycznie działa
–karty sieciowe są widziane w menedźerze urządzeń
–usługa Połączeń sieciowych jest włączona
–czasami po wejściu w PS pojawia się komunikat "folder połączenia sieciowe nie moźe pobrać listy kart sieciowych tego komputera.Upewnij się, źe usługa ołączeń sieciowych jest włączona i uruchomiona"

co to moźe być, jak naprawić ???

Odpowiedzi: 5

dzięki zadziałało :)
choć nie obyło się bez problemów to teraz juź działa :)
bkubacki
Dodano
05.07.2005 22:49:52
Nie pozostaje chyba nic innego jak wystartowac kompa z plytki XP i zrobic nakladke systemu zeby programow i ustawien nie tracic. Wiesz chyba jak ?
Przechodzisz przez pierwszy ekran z wyborem czynnosci do zrobienia zaznaczajac instalacje a nie naprawe i dopiero na kolejnym (po zaakceptowaniu licencji) Twoj wybor to "naprawa".
EL NINO
Dodano
04.07.2005 21:14:13
wszystko to zrobiłem zanim napisałem na forum i nic się nie zmienia :(
bkubacki
Dodano
04.07.2005 20:06:09
Eeeeee, to szkoda :( .

U Ciebie rowniez sytuacja zaistniala po przywracaniu systemu ? Masz SP1 ?

Sprawa komunikatu – sprawdzales uslugi ? A konkretnie wymieniana w komunikacie usluge polaczen sieciowych ? Wlaczona ? Jesli zalaczona – wylacz, zresetuj kompa, zalacz, zresetuj.
Nie pojdzie ? Usun z menadzera urzadzen sieciowki (sterowniki), wylacz kompa, wyjmij sieciowki ze slotow (lub wylacz w BIOSie jesli zintegrowane), wlacz, wylacz, wloz na swoje miejsce i pozwol komputerowi zainstalwoac sterowniki.
EL NINO
Dodano
04.07.2005 15:39:10
Wielkie dzięki, ale niestety nie zadziałało, ani ręczne usunięcie kluczy, ani teź łatka :(
bkubacki
Dodano
04.07.2005 08:41:53
bkubacki
Dodano:
04.07.2005 00:19:57
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1