Problem z połączeniem się z netem przy sp2
siema. zainstalowalem u siebie win xp sp2 i wszystko jest ok tylko nie moge sie polaczyc z netem kreator nie moze nawiazac polaczenia w ogole jakby nie widzial mojej karty sieciowej (ona tez jakby nie dziala nic na niej nie swieci) gdy zainstaluje normalnego xp czyli bez zadnych service packow wszystko jest ok net sam sie ustawia i nic nie musze robic. czy ktos sie zna???
Odpowiedzi: 10
Nie chce mi sie juz polemizowac, ale ze mnie i głąb (nie mam tu na mysli opony z angielska :mrgreen: ) i pechowiec jest. Głąb, bo nie wiedzialem ze tylko w ten sposob mozna, a pechowiec, bo jak zwykle nic sie nie chrzanilo po instalacji na SP1 :P. Ale ...nic to :wink: .coyote:
Instalujesz SP2 na 'czystego' wina
ok. dzieki za wyjeśnienie
/matthew/:
EL NINO:
Mozna i tak i tak.
A który "sposób" byłby lepszy? Czy to nie ma kompletnego znaczenia czy instaluje wcześniej SP1?
Instalujesz SP2 na 'czystego' wina , w windowsach kolejny sp zawiera w sobie poprzedni.
EL NINO:
Mozna i tak i tak.
A który "sposób" byłby lepszy? Czy to nie ma kompletnego znaczenia czy instaluje wcześniej SP1?
spróbuj odinstalować sterowniki i zobacz jak zachowa sie system mam na mysli czy odnajdzie sterowniki
Mozna i tak i tak.
A ja mam takie pytanie, moźe nie na temat, ale związane z SP2. Otóź czy moźna zainstalować SP1 a potem SP2, czy od razy SP2?
Co to za sieciowka ? Byc moze jest niezgodna sprzetowo z service packiem ? Byles na stronie producenta aby zerknac co wypisuje o SP2 ?
no wlasnie dziwi mnie bo niby widzi oja karte a jak chce wgrac sterowniki to pisze ze nie wykryto urzadzenia dla tych sterowniko:????? dziwne dla mnie jest to bo gdy mam zwyklego win xp bez service packa to zadnych sterownikow nie musze wgrywac wszystko sam sobie poustawia i chodzi jak nalezy?? lacze mam stale osiedlowe LAN.
czy w menadzer urzadzen widzi Twoja karte sieciowa?? jakie masz łącze?
Strona 1 / 1