Problem z pocztą na o2.pl
Odpowiedzi: 8
u mnie juz po problemie chodź dzisiaj rano jeszcze wyskakiwał mi ten komunikat
Niezaleznie, czy klikne w tych okienkach TAK, czy NIE i tak wywala blad. Dlatego napisalem mu co u mnie pomoglo – wylaczenie SSL...
Dlatego ze jesli serwer wymaga szyfrowania SSL, a jego certyfikat wygasl i Ty tego nie zaakceptowales, nie ma wysylania i odbierania.mettal:
dlaczego po wlaczeniu bezpiecznego uwierzytelniania w Outlooku (SSL) dla konta na o2, nie moge wyslac, ani odebrac poczty i wyswietla mi sie dokladnnie taki sam komunikat jak koledze ?
Dobrze EL NINO, to wytlumacz mi w takim razie, dlaczego po wlaczeniu bezpiecznego uwierzytelniania w Outlooku (SSL) dla konta na o2, nie moge wyslac, ani odebrac poczty i wyswietla mi sie dokladnnie taki sam komunikat jak koledze ?
Po wylaczeniu SSL, wszystko jest w porzadku i maile, wysylaja/odbieraja sie bez problemowo ?

Jest albo ten komunikat, albo ten co u kolegi na screnie, raz jeden, raz drugi
Po wylaczeniu SSL, wszystko jest w porzadku i maile, wysylaja/odbieraja sie bez problemowo ?

Jest albo ten komunikat, albo ten co u kolegi na screnie, raz jeden, raz drugi
A co ma piernik do wiatraka ? Jest chyba drobna, acz istotna roznica miedzy SSL a certyfikatem bezpieczenstwa serwera ? Jedno ma sie nijak do drugiego a Ty bzdury piszesz.mettal:
Albo ustaw poprawienie swoj zegar systemowy, data i godzina, albo wylacz we wlasciwosciach konta (ustawienia w outlooku) opcje "Ten serwer wymaga bezpiecznego polaczenia SSL, dla POP3 i SMTP.
Po prostu serwer pocztowy tlenu nie ma waznego certyfikatu. Certyfikat zas to taki "dowod osobisty" serwera, podpowiadajacy uzytkownikowi czy czasem serwer jest serwerem wlasciwym, a nie jakims podszywajacym sie pod niego. Kuniec, kropka.
Ja osobiscie calkowicie w Outlooku wylaczylem szyfrowanie SSL i po problemie> Wczesniej rozne cuda sie dzialy przez to, z winy o2.
U mnie teź wystepował ten błąd (uźywam Thunderbirda). Powiem ci tylko, źe wczoraj łaziłam po forach o2, bo mnie juź szlag lekko mówiąc trafiał i mieli coś właśnie zrobić z tym certyfikatem. Tu nie ma twojej winy, więc cierpliwie poczekaj aź naprawią. Dziś juź nie ma problemu, przynajmniej u mnie. Wczoraj wieczorem pojawiło mi się info czy zaakceptować certyfikat na stałe, czy tylko na okres bieźącej sesji. Dałam źeby zaakceptował na stałe. I nie mam problemu.
Albo ustaw poprawienie swoj zegar systemowy, data i godzina, albo wylacz we wlasciwosciach konta (ustawienia w outlooku) opcje "Ten serwer wymaga bezpiecznego polaczenia SSL, dla POP3 i SMTP.
Strona 1 / 1