problem z pobieraniem plikow mp3 w IE 6.0

Witam,
nie wiem nawet jak nazwać problem, by był zrozumiały po samym tytule... więc opisze krótko w czym rzecz

Do tej pory klikając na jakiegoś linka do pliku, np mp3, wyskakiwało takie okienko jak po wybraniu "save as" czyli do zapisania pliku na dysku (pomijam to juź akcelaratory) i nagle nie wiem jakim sposobem okienko to mi sie juź nie pojawia, tzn po kliknięciu "save as" to tak, ale po kliknięciu lewym myszy otwiera mi się dodatkowe okno i na dole w pasku jest coś takiego :

tak wyświetla się przez dłuźszą chwilę a następnie... "nie mogę wyświetlić strony"

Czy jest to kwestia jakiegoś ustawienia w przeglądarece? Dodam ze korzystam z IE 6.0 (wiem wiem to shit, ale juź do niego przywykłam ;)

Czy ktoś moźe mi pomóc przywrócić poprzeni stan rzeczy? :D

podzrawiam
asia

Odpowiedzi: 9

Pozwole sobie wrócić do tematu, bo problem nie został rozwiazany a ja zauwaźyłam coś, co moźe kompuś podsunie jakiś pomysł.

Gdy juz kliknę na link do jakiegoś pliku mp3 to otwiera mi się nowe okno przegladarki, co się wyświetla to opisałam wcześniej, ale gdy próbuje wejść do opcji internetowych własnie w tym otwartym oknie to wyskakuje mi okno z info o ograniczeniach dostępu, wyglada to tak:

W nowootwartym oknie normalnie wchodzę do opcji, a w oknie w którym niby otwiera się plik nie mogę... dla mnie to zbyt zaczarowane, zebym mogła się w tym znaleźć...
Jestem zalogowana jako administrator na kompie i jest to jedyne konto na tym komputzerze.

Moźe jakies nowe pomysły w tej sprawie???
Encorie
Dodano
01.01.2006 00:00:12
No to wyeksportowałam obie gałęzie,wrzuciłam je na serwer:

http://www.rocher.neostrada.pl/mp3.reg
http://www.rocher.neostrada.pl/mp3file.reg

bo chyba łatwiej będzie jak zerkniesz :)

a jeszcze dokładniej o co chodzi z ty "always prompt..." ? bo co znaczy sama komenda to wiem, ale co ja mam z tym zrobić... tego juź nie wiem :]
Encorie
Dodano
17.12.2005 17:32:11
To raczej nie to, u mnie jest tak samo.
Sprawdź jeszcze w kluczach:
HKEY_CLASSES_ROOT\mp3file
HKEY_CLASSES_ROOT\.mp3
Wartość EditFlags, tzn podaj wartość (najlepiej jak wyeksportujesz)

BTW, moźe AlwaysPromptWhenDownload coś da.
Bobi
Dodano
17.12.2005 09:44:21
pozwole sobie posta pod postem napisać, co by ktoś przeczytał moje pytanie

przygladając się tym rejestrom, zauwaźyłam, źe w kluczu
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Content Type\audio/mp3

jedynie własnie pliki mp3 maja wartość

AutoplayContentTypeHandler – MusicFilesContentHandler

Czy to nie jest to co mogłoby odpowiadać za automatycznie odtwarzanie pliku? Bo ja sie nie znam na rejestrach, po prostu takie babskie gdybanie będace aktem desperacji ;)
Encorie
Dodano
17.12.2005 04:09:05
no więc tak... kurcze sprawa wydaje mi sie zoraz dziwniejsza, przejźałam cały rejestr, wszędzie gdzie tylko moźliwe przy plikach mp3 powstawiałam minusy i *** blada, dalej to samo, w typach plików wszędzie miałam zaptaszkowane, ale i tak odhaczyłam i zahaczyłam na nowo.
Ale tak babrząc się w tym, chciałam porównać ustawienia dla innych typów plików i tym sposobem odkryłam, źe pliki z rozszerzeniem wav równieź nie są ściągane, ale za to odtwarzane on line za pomocą QuickTime, a pliki wma są otwierane przez przeglądarkę jako jakiś plik tekstowy – czyli strona z masą krzaczków :shock: Jakimś dziwnym trafem ogg normalnie się ściągają

A pomyśleć, ze 3 dni temu wszystko było cacy

Tylko błagam nie piszcie mi... sorry FORMAT C... bo się załamie, niedawno odebrałam dysk z serwisu, 200gb, wszystko sobie powgrywałam, poinstalowałam, "urzadziłam po swojemu" i juź po prostu nie mam siły na kolejny format... :(

HEEEEEEEELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

no i po kolejnej walce wracam by dodać, źe pozmieniałam opcje quicktimea i juź wavy zapisują się tak jak powinny,ale mp3 cały czas lipa. Więc jesli ktoś ma jakiś mądry pomysł, to ja cały czas czekam
Encorie
Dodano
16.12.2005 21:29:59
A próbowałas przez typy plików, znaleźć rozszerzenie mp3 i zaptaszyć to "Potwierdź otwarcie..."?
Jesli jest zaznaczone to odznacz, zastosuj i jeszcze raz zaznacz.
Sprawdź takźe:
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Content Type\audio/mp3
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Content Type\audio/x–mp3
Bobi
Dodano
16.12.2005 16:24:43
Trudno mi było przybrać analogię do powyźszego tematu, gdyź u mnie ta gałęź rejestru jakoś deczko inaczej wyglada, a dokładanie tak:

jest ta wartoś w nawiasach {}, zaryzykowałam i wstawiłam "–", ale nie pomogło, nawet restarta zrobiłam, myślałam, źe moźe zaskoczy coś, ale kicha...

moźe to jest kwestia ustawienia jakiś zabezpieczeń w IE, dziś w nocy próbowałam róźnych, ale w efekcie plik mp3 otwierał mi się w przeglądarce – cała strona zawalona krzaczkami :/
Encorie
Dodano
16.12.2005 13:39:24
Spróbuj analogicznie: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=30786
Bobi
Dodano
16.12.2005 11:05:38
Przy save as wszystko działa poprawnie, sęk w tym, źe niektóre strony mają zablokowany prawy klawisz myszy i nie ma moźliwości skorzystać z save as.

Kiedy tak sie dzieje... zauwaźyłam to przy mp3, na róźnych stronach
Zrobiłam teraz mały test i np przy plikach *.rar tak się nie dzieje, czyli jest prawidłowo, po kliknięciu na link wyskakuje okno wyboru "zapisz" "otwórz"

Sprawdziłam równieź plik z rozszerzeniem *.ogg i tu równieź problem nie występuje.....

hmm wychodziłoby na to, ze tylko przy mp3
Encorie
Dodano
16.12.2005 01:52:33
Encorie
Dodano:
16.12.2005 01:14:21
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1