Problem z pobieraniem... :\

Witam, szukalem w tematach ale nie znalazlem nic co by mi pomogło.

Problem jest taki iż używam pewnego programiku tj utorrent. No i niestety widze w dzienniku zawsze takie dwa komunikaty:

"Error opening Windows firewall: 0x800706D9"  oraz  "Unable to map UPnP Port".

W głownym menu mam czerwony wykrzyknik ktory informuje : "Brak połączenia. Zapora ogniowa lub router ogranicza Twoją łączność. Musisz otworzyć port przez który inni bedą mogli komunikować się z Tobą"

No więc, mam "połączenie" gdyż pobiera mi pliki ale z prędkoscią 1, 2 max 8kb :/ A posiadam internet 512kb/s. Na 40 seedow podłącza mine do max ok. 2-4 a na 150 peerów  do max 10.

Mam wyłączone zapory, Utorrent dodany do wyjątków, nie mam innych firewalli. Czy jest to ograniczenie ze strony tych ktorzy oferująmi internet ??? Czy moze jest to spowodowane złą konfiguracją opcji dotyczacych p2p?? Istnieje jakas mozliwosc ominiecia tego jesli ogranicza mnie źrodło dostępu do internetu ?? Proszę o pomoc :-) pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

http://support.microsoft.com/kb/839880
Anathema
Dodano
17.12.2006 11:18:57
  • szakal85 17.12.2006 19:04:41

<P>Yyyyy :\ a można troszkę jaśniej ?? Bo ja za bardzo nie znam angielskiego i nie bardzo rozumiem co tam pisze czy co tam trzeba zrobic :\ Mógłbym prosic o wklejenie fragmentu w ktorym widzisz rozwązanie tego problemu ? Skoro&nbsp;mi podales ten link (jestem wdzięczny)&nbsp;to pewnie rozumiesz to co jest tam napisane :&gt; A skoro tak, to moglbys odpowiedziec na 3 moje ostatnie pytania :&gt; plizz ;&gt;</P> <P>A jesli to mozliwe to przetłumaczył bys mi o co biega :-) albo wyjasnił na swoj sposob..</P>

• Anathema 18.12.2006 10:25:33

Wyłącz mapowanie portów UPnP w opcjach, ale jeśli jesteś za NAT'em to i tak pewnie niewiele to pomoże.

szakal85
Dodano:
17.12.2006 09:45:39
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1