Problem z plikiem Usernv 1007
Witam wszystkich......
Mam taki problem z plikiem Usernv 1007.
Ostatnio zaczęło mi się dziac źle, z uwagi na restartowanie się komputera samodzielnie =/.
Nie wiedziałem co się dzieje, aż zobaczyłem zaciekawiony do dziennika zdarzeń i odkryłem, że wyskakuje mi błąd od dłuższego czasu o nazwie Usernv.Nie mogłem w nic zagrac przez siec.. dam przykład: Counter Strike <<.
Odrazu po włączeniu gry i wejściu na server komputer mi samodzielnie się restartował.
Zrobiłem tak:
Wyczyściłem cały komputer z kurzu, wiatraczek, wentylatorek,i wiele innych rzeczy pod obudową jednostki.
- Po zainstalowaniu od nowa systemu wix xp, mam ten sam problem, a mianowicie powtarza się ten błąd w dzienniku zdarzeń, ale nie tak często.Chciałbym was prosic o pomoc z uporaniem się z tym problemem, który mi doskwiera.
Dziękuje z góry. [-o< =D>
Odpowiedzi: 11
Dobrze więc ;)
Źle się wyraziłem, przepraszam .
Inni, np. ja bywam tu dwa razy dziennie (przeciętnie rano i wieczorem) z mocy urzędu mi danej, ale jeśli nie potrafię pomóc lub nic akurat nie przychodzi mi do głowy, nie ględzę bez potrzeby a posty muszę przeczytać, choćby i tylko po to, aby zauważyć, że wymagasz pomocy, a nie potrafisz uszanować podstawowych reguł regulaminu, który dość jasno określa flood, na jaki pozwoliłeś sobie dzisiaj, olewając możliwość edycji swojego postu z 12:33:27, dopisując kolejny po niecałej godzinie i jeszcze jeden po pięciu następnych.
Takie czyny mają swoją cenę. Chcesz ją poznać?
Widzisz, takie posty bez uprzedzenia powinny lecieć z forum lotem koszącym w nicość. Upiekło Ci się, bo mnie nie było :)
Gwoli ścisłości: mianem floodu określa się dopisywanie postów - jednego pod drugim w okresie częstszym, niż co dobę minimum.
Zatem: może zacznij od siebie, a potem ganiaj innych, ok?
Do reklamy dodaj jeszcze, że tutaj regulamin to nie tylko wywieszka nad psią budą ;)
Tu trzeba go poznać, bo tu się go stosuje.
Mysz1, dziękuje ci za wszelka pomoc , którą mi okazałeś.
Inni użytkownicy nawet nie zobaczyli tematu, a ty jako jedyny wykazałeś odwagę i podszedłeś do tego profesjonalnie, i za to ci dziękuje serdecznie.Myślę , że potrzebujemy takich ludzi twojego pokroju.
Twój sposób okazał się dobry i zadziałał, ale począwszy od tego, że mój system już troszke pracował, dałem mu odetknąc i go wyczyściłem robiąc formata z dobrym systemem xp.
Moja rada, ale tylko osobista.
Jeśli was coś takiego się zdarza co mi się zdarzyło, radzę odrazu zrobic formacika i miec zgłowy marnowanie czasu na naprawe.
Pamiętajcie, aby system dobrze chodził, musicie miec dobra jego kopie, i nie pozyczajcie xp kolegom itd, bo pliki się psująi długo wam to nie pochodzi jak i mi.
Dziękuje jeszcze raz. Na forum zostanę , bo tu dostałem odpowiedź na moje problemy z systemem, bede od czasu do czasu się wypowiadał i spróbuje rozleklamowac tą stronkę z wdzięczności za pomoc waszą.
Do zobaczenia ;)) :d/ :d/ :d/ :d/
-
[quote=OldFox]Inni użytkownicy nawet nie zobaczyli tematu[/quote] A może akurat na urlopie np. byli ???
Mam mały problemik, przy starcie płyty, nie mam opcji takiej jak, consola, badź naprawa.
Nie wiem co ja mma teraz zrobic =/
O.K dziekuję ci za streszczenie, spróbuje ;) :d/
Przestawiasz w biosie na start z CD
Uruchamiasz instalację z CD
Pojawi się opcja "Windows XP-zapraszamy"
Będą 3 opcje do wyboru , wybierasz :napraw istniejący system XP przy urzyciu Konsoli [ Wciskasz R na klawiaturze ]
Wybierasz system i wpisujesz hasło administratora komputera . [jeśli zostało utworzone]
X - litera Twojego napędu.
C - litera partycji, na której znajduje się system operacyjny
expand X:\i386\userenv.dl_ C:\Windows\system32\userenv.dll
Mysz, po przeczytaniu tego mam dosyc, odpaliłem win xp i nadal nie kojarze co mam robic.... powiem wprost jestem ciemny w to =/.
Możesz mi to streścic uzywając - .
Podmień plik z płyty instalacyjnej . [ Konsola Odzyskiwania , 1"R" ]
Przykład :
http://forum.pcformat.pl/thread-9395.html
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/1393,1,Konsola_odzyskiwania.aspx
Mam problem z wklejeniem tego pliku i zrobieniem podmianki, a po drugie plik usernv.dll musi odpowiadac mojemu systemowi czyli Xp professional, bo jezeli tak się nie stanie komp mi się zepsuje..
Tak zgadza się, tylko ja nie mogę podmienic tego pliku.
Proszę o wyjaśnienie jak to zrobic.
Przeczytaj :
http://forum.dobreprogramy.pl/blad-userenv-dll-zawieszanie-komputera-t324761.html
Strona 1 / 1