Problem z plikiem NTLDR.

Witam forumowiczów, otóż mam problem. Z powodu zawirusowania mojego komputera postanowiłem zrobić format, mam oryginalną płytkę z Windows XP Home Edition Service Pack 2. Gdy po formatowaniu zrestartowałem komputer, wyskoczył mi komunikat "Brak pliku NTLDR, Naciśnij Ctrl+ Alt+Del, aby zresetować, po czym nie mogę odpalić systemu. Po resecie również pojawia się ten error. Poczytałem trochę na internecie na temat tego problemu, dowiedziałem się że muszę włączyć Konsole Odzyskiwania Systemu Windows, aczkolwiek tu jest kolejny problem, gdy ustawiam bootowanie na DYSK CD wyskakuję mi komunikat "Dowolny klawisz spowoduje rozruch z dysku CD.... CDBOOT: Memory overflow error". Czy ktoś potrafi mi pomóc, i powiedzieć jak to naprawić? Grzebie się z tym od kilku godzin i nic nie wymyśliłem, nie jestem typowym informatykiem, więc proszę o dokładne instrukcję :) Z góry dziękuję za odpowiedź.

Odpowiedzi: 1

gdybyś pogrzebał trochę w tej swojej lokalizacji (pod ilością postów), to byś szybciutko znalazł pierwszą wskazówkę: Memory overflow -> http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1479381.html
XanTyp
Dodano
24.01.2010 23:28:53
Khaii
Dodano:
24.01.2010 19:53:52
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1