Problem z plikami

Mam problem w win XP po kliknięciu prawym przyciskiem myszy menu kontekstowe rozwija się bardzo długo. Problem występuje tylko przy plikach nie katalogach i tylko podczas połaczenia sieciowego. Po wyłaczeniu połączenia wszystko jest ok. podobnie jest przy chęci usunięcia pliku poprzez "del" - bardzo długo się zastanawia zanim usunie. Z góry dzięki za pomoc

Odpowiedzi: 5

1.Odinstaluj antywirusa -> restart -> sprawdz czy muli menu (nie wlaczaj internetu !!!) Jesli nie muli to: 2.Zainstaluj ponownie antywirusa -> sprawdz czy muli menu, jesli nie to wlacz internet, sprawdz... jesli znowu muli to: 3.Sprobuj pozmieniac opcje w antywirusie :-) moze masz wlaczone skanowanie w tle ? Lub masz antywirusa + inna zapore i gryza sie..
Lamer
Dodano
28.05.2009 17:43:25
komunikatów nie ma jedynie podczas rozwijania menu można zauważyć ze sieć się uaktywnia tzn wysyła tak jakby wysyłał duże pakiety danych
robsko
Dodano
27.05.2009 23:24:13
  • XanTyp 28.05.2009 01:27:38

[quote=robsko]tzn wysyła tak jakby wysyłał[/quote]Możesz jaśniej? Zastosuj interpunkcję, bo się wszystko zlewa w jedno. I jakoś nie kojarzę, co ma rozwijanie się menu do transferu danych o.O Swoją drogą - co Ci się tak wysyła? p2p masz ciągle na chodzie, czy coś innego?

Najwyraźniej, z jakiegoś powodu sieć przydusza ci system. A co w podglądzie zdarzeń się pojawia, kiedy podpinasz sieć? Nie ma żadnym komunikatów?
XanTyp
Dodano
27.05.2009 23:19:59
Dzięki za odp - spróbuję skorzystać z podpowiedzi, jednak jakiś czas temu rejestr czyściłem i często skanowałem a problem jest od dłuższego czasu, niedawno zmieniałem cały sprzęt i pomimo instalacji nowych sterowników problem pozostał. zastanawia mie kwestia dlaczego problem ginie po odłączeniu sieci??
robsko
Dodano
27.05.2009 22:31:56
Przeskanuj kompa pod kątem AV, adware, malware itp itd. Wytrzep rejestr.
XanTyp
Dodano
27.05.2009 21:19:58
robsko
Dodano:
27.05.2009 20:07:28
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1