Problem z plikami
Mam problem w win XP po kliknięciu prawym przyciskiem myszy menu kontekstowe rozwija się bardzo długo.
Problem występuje tylko przy plikach nie katalogach i tylko podczas połaczenia sieciowego.
Po wyłaczeniu połączenia wszystko jest ok. podobnie jest przy chęci usunięcia pliku poprzez "del" - bardzo długo się zastanawia zanim usunie.
Z góry dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 5
1.Odinstaluj antywirusa -> restart -> sprawdz czy muli menu (nie wlaczaj internetu !!!) Jesli nie muli to:
2.Zainstaluj ponownie antywirusa -> sprawdz czy muli menu, jesli nie to wlacz internet, sprawdz...
jesli znowu muli to:
3.Sprobuj pozmieniac opcje w antywirusie :-) moze masz wlaczone skanowanie w tle ?
Lub masz antywirusa + inna zapore i gryza sie..
komunikatów nie ma jedynie podczas rozwijania menu można zauważyć ze sieć się uaktywnia tzn wysyła tak jakby wysyłał duże pakiety danych
-
[quote=robsko]tzn wysyła tak jakby wysyłał[/quote]Możesz jaśniej? Zastosuj interpunkcję, bo się wszystko zlewa w jedno. I jakoś nie kojarzę, co ma rozwijanie się menu do transferu danych o.O Swoją drogą - co Ci się tak wysyła? p2p masz ciągle na chodzie, czy coś innego?
Najwyraźniej, z jakiegoś powodu sieć przydusza ci system.
A co w podglądzie zdarzeń się pojawia, kiedy podpinasz sieć?
Nie ma żadnym komunikatów?
Dzięki za odp - spróbuję skorzystać z podpowiedzi, jednak jakiś czas temu rejestr czyściłem i często skanowałem a problem jest od dłuższego czasu, niedawno zmieniałem cały sprzęt i pomimo instalacji nowych sterowników problem pozostał. zastanawia mie kwestia dlaczego problem ginie po odłączeniu sieci??
Przeskanuj kompa pod kątem AV, adware, malware itp itd.
Wytrzep rejestr.
Strona 1 / 1