problem z plikami wideo...
Ponawiam prosbe o pomoc:
mam komp zlozony z ecs k7s6a;amd athlon 2000+(po przestawieniu mnoznika);ram 256mb ddr 400mhz;galaxy zeus fx 5200 128/128 .... itd..
problem istnieje przy ogladaniu filmow podczas ktorych wyswietlaja sie kropki w kolorze niebieskim i czerwonym.. (w obrebie wyswietlanego filmu)
mimo przeinstalowywania kodekow, zakladania systemu od poczatku, i zmian sterownikow nic nie pomaga...
niedawno byl zmieniany ram.. z tego co sie orientuje moja plyta obsluguje ram na 333mhz a mam wlozony 400mhz. plyta oczywiscie go widzi ale nie jestem pewnien czy cos sie z tym wlasnie nie gryzie.. zmieniany byl rowniez pasek ide ale watpie by to zalezalo od tego...
co moze byc przyczyna owych problemow z filmami (wszystkimi, niezaleznie od rozszerzenia *.avi ;*.mpg ;*.rmvb itd..)??
jak ustawić w biosie by zwolnić ram? (obecnie mam ustawione na 133/100/33Mhz)
dlaczego po instalacji kodekow k–lite filmy o rozszerzeniu .avi chodza normalnie?
mam komp zlozony z ecs k7s6a;amd athlon 2000+(po przestawieniu mnoznika);ram 256mb ddr 400mhz;galaxy zeus fx 5200 128/128 .... itd..
problem istnieje przy ogladaniu filmow podczas ktorych wyswietlaja sie kropki w kolorze niebieskim i czerwonym.. (w obrebie wyswietlanego filmu)
mimo przeinstalowywania kodekow, zakladania systemu od poczatku, i zmian sterownikow nic nie pomaga...
niedawno byl zmieniany ram.. z tego co sie orientuje moja plyta obsluguje ram na 333mhz a mam wlozony 400mhz. plyta oczywiscie go widzi ale nie jestem pewnien czy cos sie z tym wlasnie nie gryzie.. zmieniany byl rowniez pasek ide ale watpie by to zalezalo od tego...
co moze byc przyczyna owych problemow z filmami (wszystkimi, niezaleznie od rozszerzenia *.avi ;*.mpg ;*.rmvb itd..)??
jak ustawić w biosie by zwolnić ram? (obecnie mam ustawione na 133/100/33Mhz)
dlaczego po instalacji kodekow k–lite filmy o rozszerzeniu .avi chodza normalnie?
Odpowiedzi: 3
Dies3l:
pozatym chyba wszystkie kodek paczki oraz same kodeki nie uzywaja tego samego?!
A jednak uźywają tego samego. jakiego filtru uźywasz moźesz sprawdzić np instalując DivXG400 lub media player classic. W tym drugim moźesz równieź zmienić filtr.
Dies3l:
DODAM JESZCZE ZE NA STANDARDOWYCH STEROWNIKACH SYSTEMU WINDOWS PROBLEM NIE WYSTEPUJE!
Czyli najprawdopodobniej uźywasz "filtra" Overlay.
To moźa być jakieś uszkodzenie fizyczne sprzętu, ale moźe powyźsze rozwiązanie pomoźe.
sorki bo troche nie wtajemniczony jestem.. jak mam to sprawdzic? pozatym chyba wszystkie kodek paczki oraz same kodeki nie uzywaja tego samego?!krecik:
Sprawdź jakiego uźywasz filtru renderującego (np VMR 9) i spróbuj przełączyć na inny.
AHA . DODAM JESZCZE ZE NA STANDARDOWYCH STEROWNIKACH SYSTEMU WINDOWS PROBLEM NIE WYSTEPUJE!
Jeśli to dotyczy wszystkich filmów to problemem raczej nie są kodeki. Sprawdź jakiego uźywasz filtru renderującego (np VMR 9) i spróbuj przełączyć na inny. Spróbuj programów Media Player Classic i VideoLan.
Strona 1 / 1