Problem z plikami PDF-same robią się Secured
Witam
W mojej firmie na jednym komputerze pliki PDF same otrzymują status SECURED ! Brzmi to dziwnie, ale tak jest. Ma to miejsce w momencie pobrania jakiegoś pliku z internetu - każdy plik PDF pobrany z internetu jest SECURED - i tylko na jednym komputerze. Ma ktoś pojęcie czemu tak się dzieje? Na innych komputerach, ten sam plik, pobierany z tej samej lokalizacji otwierany jest bez zabezpieczeń (głównie formularze). Na problematycznym komputerze zainstalowany był Acrobat Reader, ale zainstalowałem również Foxit, bo ma on fajną funkcję dodawania napisów na dokumencie mimo zabezpieczeń. Nie aktywuje się pól formularza dokumentu PDF, tylko można dodać sobie tekst gdziekolwiek.
Na chwilę obecną robimy tak, że na jednym komputerze plik jest ściągany, a potem jest kopiowany na ten komputer problematyczny. Chociaż i to czasem zawodzi... czasem jest tak, że plik tak skopiowany też robi się Zabezpieczony. Nie mam pomysłów co z tym zrobić. Wirus to nie jest raczej, bo komputer, jak i cała sieć, chroniona jest przez biznesową wersję programu GDATA, aktualizowany codziennie.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0