Problem z pisaniem małego Ć w XP

Mam problem z napisaniem polskiej litery w XP z SP1. Chodzi o małe "Ć". Duźe jak widac moźna wpisac bez problemu. Pozostałe polskie znaki teź OK. Zmieniłem klawiaturę, ale dalej to samo. Pod Linuxem tego problemu nie ma.

Darek.

Odpowiedzi: 12

A co tam – pospanujemy jeszcze.
Pewnie tak, ale z jedną uwagą dot. "pełności" :
Panel został z tym samym numerkiem co sterownik, więc moźe . w prezencie jednak ATI go dokłada w instalkach z CCC, a tylko, przez skromność, milczy na ten temat :wink:
Rebe
Dodano
16.11.2004 10:55:42
Pełna wersja sterownika posiada :

Display Driver,Control Panel,WDM Capture driver

lub

Display Driver,Catalyst Control Center,WDM Capture
driver

i odinstalowując składnik CCC nie powinno być ATi Control Panel, bo go w tej wersji ni ma, a on sobie jakoś został.
Dziwne, ale wytłumaczenie jest jedno.
Instalowany był CCC na Cotrol panel a po odinstalowaniu CCC przywrócił domyślny panel, ot i chyba cała filozofia, tak sobie Rebe wygdybałem :wink:
McScr@by
Dodano
16.11.2004 10:50:54
McScr@by:

Zostaje stary dobry ATi Control Panel ?

Tak – zostąło mi wszystko, ale jak pisąlem wyźej – nawet specjalnie się nie zagłebiałem dlaczego.
Chyba jednak "na logikę" tak własnie być powinno, bo przecieź CCC jest – nawet przez ATI – traktowane jako aplikacja dodatkowa w stosunku do "pełnej' wersji sterowników.
Rebe
Dodano
16.11.2004 10:13:49
Mnie Rebe biegało o to, źe jak odinstalujesz CCC to zniknią zakładki konfiguracyjne ATi.
Na logikę biorąć tak powinno być, bo cały panel CCC idzie w diabły a zostaje tylko Display Driver i WDM.
Zostaje stary dobry ATi Control Panel ?
McScr@by
Dodano
16.11.2004 10:03:52
McScr@by:
Wpływu nie ma na działanie karty, ale jak po odinstalowaniu CCC nie zainstalowałeś zwykłego ATi Control Panel to ogranicza to funkcjonalność karty.

Wiesz, nie zauwaźyłem – co prawda tylko przez chwilę takm iałaem, ale nic mi się w oczy nie rzuciło.
Wgralem pęłną paczkę – bez pomyłke "klikłem" na instalator z CCC – po zakończeniu instalacji zdjąlem go i chodizło wszystko normalnie,a standardowe zakładki panelu ATI były wraz z dostępem do wszystkich opcji, ale nie weryfikowałem jak to w graniu np. ma wychodzić, bo nie moje "cup of tea". :wink:
Rebe
Dodano
16.11.2004 09:20:39
Wpływu nie ma na działanie karty, ale jak po odinstalowaniu CCC nie zainstalowałeś zwykłego ATi Control Panel to ogranicza to funkcjonalność karty.
McScr@by
Dodano
16.11.2004 09:15:30
hiryu:
Wielkie dzięki za podpowiedzi. Rozwiązałem to w ten sposób: odinstalowałem Ati Catalist Control Center. Teraz piszę "ć" bez problemu. Tylko nie wiem czy dobrze zrobiłem odinstalowując to.

To tylko wodotrysk i źadnego wpływu na działanie karty nie ma.
Rebe
Dodano
16.11.2004 08:11:38
Wielkie dzięki za podpowiedzi. Rozwiązałem to w ten sposób: odinstalowałem Ati Catalist Control Center. Teraz piszę "ć" bez problemu. Tylko nie wiem czy dobrze zrobiłem odinstalowując to.
hiryu
Dodano
16.11.2004 00:52:05
teź miałem taki problem
okazało się (jak wspominał Bobi_robert), źe tą literkę zarezerwował jakiś tweaker do kart graficznych (nazwy juź nie pamiętam – chyba coś z Power :) ).
MetaVirus
Dodano
16.11.2004 00:36:35
Seeker:
To nie robaki, ma ATI i dlatego to jest to samo co literką "ł"
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40538
temat: litera "ć"

Nie twierdzilem, ze to robak czy virus. Chcialem zobaczyc co jest uruchomione. Dzieki temu mozna by wywnioskowac ktory z programow moglby uzywac skrotu Alt+C.
bmalz
Dodano
14.11.2004 22:11:39
bmalz:
Daj screena z Procesow lub log z HJ moze znajdzie sie cos podejrzanego :wink:

To nie robaki, ma ATI i dlatego to jest to samo co literką "ł"
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40538
temat: litera "ć"
Seeker
Dodano
14.11.2004 22:05:11
Daj screena z Procesow lub log z HJ moze znajdzie sie cos podejrzanego :wink: