Problem z Pendrivem
Witam,
mam taki problem, mam win xp pro pl z sp2 i jak wkładam jakikolwiek dysk usb (pendrive) to za każdym razem gdy chcę wejść pojawia się komunikat dysk niesformatowany ..., formatuje, chce wejść i dalej to samo, a z jednym miałem przypadek że przy formatowaniu pojawia się błąd system windows nie mógł sformatować tego dysku :(
co mam zrobić, żeby to naprawić
Odpowiedzi: 4
Radzę sprawdzić system pod kątem wirusów ponieważ pendrive + wirus = tragedia. Problem może polegać też na tym, że pendrive po prostu padł... ale skoro mówisz że próbowałeś kilka to faktycznie dziwne. Spróbuj podpiąć ten, który Ci nie działa do innego komputera.
EDIT: Ponieważ mam duże wątpliwości co do sprawności Twojego dysku USB polecam zaaplikowanie tego programu (wprawdzie shareware, ale warto spróbować).
[code]http://3d2f.com/programs/42-280-pen-drive-files-recovery-software-download.shtml[/code]
Czekam na Twoją odpowiedź.
EDIT2: Z programu skorzystaj o ile oczywiście potrzebujesz coś z niego odzyskać. Jeśli nie to idź z tym do sąsiada i sprawdź czy działa :)
czy ,może ktoś mi pomóc
tak na wszystkich, choć mam np. stary pen drive 64MB który wygrałem w konkursie symanteca i on działa dobrze, a inne od jakiegoś czasu właśnie tak działają jak pisze
Na innym porcie USB też tak jest ??
Temat z działu Windows XP zabieram do Sprzętu i sterowników.
Strona 1 / 1