problem z partycją

witam. mam pewien problem, postanowilem wczoraj polaczyc 2 partycje programem partition magic. docelowo mialo to wygladac tak, ze partycja E: miala byc dostepna w katalogu d:\dyske. program skonczyl laczenie i niby jest katalog d:\dyske, ale za nic w swiecie nie moge wejsc do srodka (a miejsce zajmuje mimo, ze windows wyswietla 0 rozmiar bajtow). probowalem checkdiskiem, niby dodal jakies wpisy, ale nic to nie dalo. norton diskdoctor tez sobie z tym nie poradzil. prosze o pomoc, bo juz nie wiem jak moge te dane odzyskac.

Odpowiedzi: 3

W przeklejonym temacie Bobiego "Często zadawane pytania" jest chyba o przejmowaniu uprawnień, a jeżeli nawet nie tam to na forum na pewno znajdziesz bez kłopotu. PS. Dalej nie rozumiem jakim cudem połaczenie partycji ma polegać na wchłonięciu, ale to już jest ból mojej nieznajomości rzeczy.
Rebe
Dodano
27.10.2007 13:22:16
[code]D:\dyske jest niedostepny Odmowa dostępu[/code] a w pm dalem merge partitions i polaczylem D z E. dysk E mial stac sie podkatalogiem dysku D i stal sie, ale windows go widzi jako 0 bajtowy (pusty:) mimo, ze miejsce na dysku mam zajete.
banon
Dodano
27.10.2007 12:59:59
  • Endrju 27.10.2007 23:48:22

[quote=banon][code]D:\dyske jest niedostepny Odmowa dostępu[/code] a w pm dalem merge partitions i polaczylem D z E. dysk E mial stac sie podkatalogiem dysku D i stal sie, ale windows go widzi jako 0 bajtowy (pusty:) mimo, ze miejsce na dysku mam zajete.[/quote] łączyłem parę razy partytcje tym programem, ale nigdy z danymi stąd zastanawia mnie czy taka opcja jak ta iż E: stanie się katalogiem na D: jest w ogóle możliwa. A co jeśli obie partycje były w różnych systemach plików? Ponadto przy łaczeniu/dzieleniu partycji w PM istnieje zawsze "szansa" utraty części danych co też jest związne jak zauważyłem z praktyki ze stopniem zapełnienia poszczególnych partycji danymi. Nie chcę Cię martwić, ale jak nie wypali z tymi uprawnieniami to będziessz miał kłopot, jeśli nie zrobiłeś gdzieś backupu danych.

"Nie mogę wejść" bo ...... ? Żeby isę nie okazłąo, że ot jakaś prozaiczna kwestia uprawnień np., a bez opisu co się dziej przy próbie wejścia nic konkretnego nie da się Ci poradzić, bo to w ciemno wróżenie. PS. Tego, że nie rozumiem coś zrobił przy pomocy PM na karb własnego matołectwa kładę.
Rebe
Dodano
27.10.2007 11:11:44
banon
Dodano:
27.10.2007 10:46:58
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1