problem z pamięcią wirtualną
podczas gry wyskakuje komunikat system ma za mało pamieci wirtualnej itp jak to skonfigurowac i co to jest ta pamiec wirtualna
Odpowiedzi: 4
Nic sie nie stanie jesli zwiekszysz. Sprobuj min i max na 384MB a jesli bedzie za malo, to zwiekszysz sobie max na kolejny pulap (wielokrotnosc 128MB).
Nic się nie stanie. Zaś na pytanie do ilu zwiększyć nikt Ci nie odpowie – nie iwadomo ile potrzebujesz.
Moźesz zacząć od ustawienia warotści max na 384MB i zobaczyć czy to wystarczy zamiast tych 192.
Żeby przy okazji nie mieć porozwalanego swapa na cąłym dysku rozwaź ustawienia go "na sztywno" – 384min i 384 max wartość. To zqawsze moźesz zmienić – jedynym ograniczneiem jest iwelkość partycji i ilość owlneog miejsca na niej.
Moźesz zacząć od ustawienia warotści max na 384MB i zobaczyć czy to wystarczy zamiast tych 192.
Żeby przy okazji nie mieć porozwalanego swapa na cąłym dysku rozwaź ustawienia go "na sztywno" – 384min i 384 max wartość. To zqawsze moźesz zmienić – jedynym ograniczneiem jest iwelkość partycji i ilość owlneog miejsca na niej.
mam 128 ramu a pamiec wirtualną mam ustawiona na wart mini 192 a max na 384 czytałem w popszednich tematach źe to dobre rozwiąznie to dlaczego mi wyskakuje ten komunikat? Czy jak zwiększe pamiec wirtualna to cos sie stanie I o ile powinienem to zwiększyć
Po wpisaniu do forumowej wyszukiwarki wyrazow "pagefile", "pamiec and wirtualna" lub "plik and wymiany", dowiesz sie co to jest, po co to jest i jak sie ustawia. To samo uzyskasz po kliknieciu na systemowa Pomoc.
Strona 1 / 1