Proszę o pomoc, a mianowicie co jakiś czas pokazuję mi się komunikat w pasku Tray wykrzyknik że mam za mało Pamięci Wirtualnej. Proszę bardzo o pomoc jak i gdzie ustawić Pamięć Wirtualną aby w przyszłości nie było takich komunikatów, napiszę tylko że mam 2048 Mb pamięci ram. Za wszelką pomoc Dziękuje z Góry.
Pozdrawiam Krzychumag.
Odpowiedzi: 6
Witaj Żółty na samym początku Dziękuję za wszelką pomoc. Powrócę do tego postu jak to się stanie i przedstawię i opiszę Tobię wszystko na forum.
Pozdrawiam Krzychumag.
Jak ustawić pamięć to pisałem - ja z raz, Rebe co najmniej raz - wszystko leży w archiwum i czeka na przeczytanie.
Co z tymi procesami ?? Wiesz juz co "zżera" pamięć ??
Gra na kurniku tudzież w szachy nie jest bardzo pamięciożerna. Nie powinno sie dziać to co piszesz IMO.
Odpal sobie menadżera zadań i popatrz który proces zabiera najwięcej pamięci. Oglądaj procesy z włączoną kolumną "Rozmiar pamięci wirtualnej" (w widok -> wybierz kolumny sie ją włącza). Oczywiście ogladaj wówczas jak dostaniesz komunikat o małej ilości pamięci wirtualnej.
A co do tego 'gdzie sie ustawia" - jak sie upierasz ustawiać coś to sięgnij do archiwum i poczytaj. Bo ustawianie "na pałę" ileśtam razy pamięć RAM nie jest dobrym pomysłem.
Witam mam prośbę ŻÓŁTY do Ciebie Gorącą ,czy mogę cię prosić o napisaniew miarę dokładnie jak i gdzie ustawić tą Pamięć Wirtualną przy pamięci ram 2048 Mb. Obciążam system grająć na Kurniku w szachy programem. Za wszelką pomoc Dziękuję z Góry.
Pozdrawiam Krzychumag.
Uzyj wyszukiwarki - zwroty takie jak swap, "pamięć wirtualna" informacji Ci powinny sporo dostarczyć.
Swoja drogą - masz 2 GB RAM i pojawia sie info o małej ilości pamięci wirtualnej ?? Ociążasz czymś "cięzkim" system wówczas ?? Jak nie to może być syf zapychający ram.
lord_maciek - w kwestii mnożników - nie masz racji.
po pierwsze to saksuj tamte tematy, ja na miejscu modow odraz bym Ci dowalil ostrzezenie za 3 takie same tematy. Co do pamieci wirtualnej to powinna wynosic, ponad 3 GBminimum ti 1.5 raza wiecej niz pamiec operacyjna, ale za duzo tez nie jest wskazane