Problem z p2p :((
Witam wszystkich i prosze o pomoc !!
Wiem ze ten problem byl wałkowany na forum wiele razy ale po przeczytaniu porad jakie dali inni uzytkownicy innym ludziom z problemami u mnie poprostu sie nie sprawdzaja ;/
problem polega na tym ze kupilem kompa z WinXP [service pack2] zalozylem do niego radiowego neta i zadne narzedzie p2p nie dziala !!!! na poprzednim kompie korzystalem z torrentow ale on sie laczyl z kompem przez Orange .... i sicagac z niego zabardzo nie moge bo ma limit 500 Mb n miesiac a transfer to lepiej nie mowic ....
blagam pomuszcie !!!!!!!!!
Wiem ze ten problem byl wałkowany na forum wiele razy ale po przeczytaniu porad jakie dali inni uzytkownicy innym ludziom z problemami u mnie poprostu sie nie sprawdzaja ;/
problem polega na tym ze kupilem kompa z WinXP [service pack2] zalozylem do niego radiowego neta i zadne narzedzie p2p nie dziala !!!! na poprzednim kompie korzystalem z torrentow ale on sie laczyl z kompem przez Orange .... i sicagac z niego zabardzo nie moge bo ma limit 500 Mb n miesiac a transfer to lepiej nie mowic ....
blagam pomuszcie !!!!!!!!!
Odpowiedzi: 10
niestety po zmianie tego adresu IP internet w ogole przestal dzialac :((
Otworz Polaczenia sieciowe, kliknij dwukrotnie na swoim polaczeniu, Wlasciwosci, dwuklik na Protokol internetowy TCP/IP. Jesli zobaczysz adres 192.168.0.1, zmien go.
taa tylko problm jak to zrobic ??? bo ja dosc zielony w tych sprawach jestem ;/
Sprobuj albo zmienic adres na 192.168.0.250 (jesli rzeczywiscie masz teraz 192.168.0.1), albo zaznacz automatyczna konfiguracje. Moze to wystarczy.
wlasnie kolega ma rowniez radiowy internet i mowil ze na poczatku mia tez identyczny problem ... tylko ze firma a raczej ludzie ktorzy go obsluguja znaja sie na komputerach i na tym co robia ... natomiast czlowiek ktory mi to zakladal nie ;/ a nie ma zadnego innego sposobu laczenia sie w tym momencie gdyz mieszkam na wsi ;// ale popytam moze pracuje tam bardziej zorientowany czlowek :))
Co z tym konfliktem ? Masz prawidlowy adres ?tidus88:
System wykrył konflikt adresów między adresem IP 192.168.0.1 a komputerem o sieciowym adresie sprzętowym 00:01:03:06:FD:2A.
Pamietaj, ze teraz jestes "wewnatrz sieci", a to przy p2p bywa przeszkoda.
Gdy chciale zaktualizowac powiedziano mi iz mam wszystki akutalizacje :) a xp–antispy zainstalowalem i limit polaczen zwiekszylem do 100 i zero poprawy ;/
1. Zaktualizuj system o wszystkie krytyczne poprawki.
2. Pobierz program xp–AntiSpy :arrow:, znajdź w nim opcję Limit połączeń (w menu Opcje specjalne) i zwiększ maksymalną ilość połączeń do takiej, jaka Ci pasuje.
2. Pobierz program xp–AntiSpy :arrow:, znajdź w nim opcję Limit połączeń (w menu Opcje specjalne) i zwiększ maksymalną ilość połączeń do takiej, jaka Ci pasuje.
dzieki za odpowiedz :) rzeczywiscie takie komunikaty istnieja, sa trzy typy takich komunikatow:
1.Informacje:
System wykrył, źe karta sieciowa \DEVICE\TCPIP_{2A9946EA–4D98–4E94–9E97–DD4A07DF4520} została podłączona do sieci i ma zainicjowane normalne działanie na karcie sieciowej.
2.Ostrzeźeni:
Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.
3.Błąd:
System wykrył konflikt adresów między adresem IP 192.168.0.1 a komputerem o sieciowym adresie sprzętowym 00:01:03:06:FD:2A. W rezultacie mogą byćzakłócone operacje sieciowe na tym komputerze.
Zupełnie nie wiem jak sie za to zabrac ;/
1.Informacje:
System wykrył, źe karta sieciowa \DEVICE\TCPIP_{2A9946EA–4D98–4E94–9E97–DD4A07DF4520} została podłączona do sieci i ma zainicjowane normalne działanie na karcie sieciowej.
2.Ostrzeźeni:
Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.
3.Błąd:
System wykrył konflikt adresów między adresem IP 192.168.0.1 a komputerem o sieciowym adresie sprzętowym 00:01:03:06:FD:2A. W rezultacie mogą byćzakłócone operacje sieciowe na tym komputerze.
Zupełnie nie wiem jak sie za to zabrac ;/
Sprawdź, czy zapora połączenia internetowego nie blokuje tych programów. W dziennikach zdarzeń (polecenie eventvwr.msc) poszukaj komunikatów dot. protokołu TCP – ich istnienie będzie wskazywać na potrzebę zdjęcia limitu jednoczesnych połączeń.
Strona 1 / 1