problem z oznaczeniami partycji
Witam mam taki dziwny problem i nie umiem sobie z nim poradzic wiec od poczatku, mamdwa dyski, jeden dysk podzielony na dwie partycje c(system)i d(reszta)jest podlaczony jako master , drugi dysk ma tylko jedna partycje(calosc)dysk jest podpiety jako slave razem z cd romem pod drugi kanal ide i wszystko bylo w pozadku pierwszy dysk c,d, drugi dysk e i cd–rom f... i po formacie i zainstalowaniu swiezego systemu wszystko sie poknocilo pierwszy dysk jest c i e ,a drugi dysk jest d :? ..myslałem ze wypiecie dysku poproawi sytuacje ale nic to nie pomoglo dodatkowo zniknal naped cd rom ;) i juz sie zgubilem macie jakies pomysly mam nadzieje ze za bardzo nie zakrecilem :oops: ...system win xp pro sp2
ps nic nie zamienialem ani kabli ,ani dyskow,ani nie ustawialem inaczej w biosie...
czy istnieje mozliwosc przypisania danej partycji danego oznaczenia c,d,e, itd czy raczej nie tak zeby np zamienic te d z e heh :wink:
ps nic nie zamienialem ani kabli ,ani dyskow,ani nie ustawialem inaczej w biosie...
czy istnieje mozliwosc przypisania danej partycji danego oznaczenia c,d,e, itd czy raczej nie tak zeby np zamienic te d z e heh :wink:
Odpowiedzi: 7
SLAY3R:
Panel sterowania/narzędzia administracyjne/zaźądzanie komputerem/zarządzanie dyskami. Tam poustawiasz literki dla dysków/partycji.
tak tez zrobiłem i dziala ..dzieki i wesolych swiat tak calkiem przy okazji :wink:
Moźe pisze do Kasi, źeby ją do kawiarni zaprosić ? Jak wyzdrowieje, oczywiście ;)
buracky:
..... siedze w domu jestem chory ....
gusioo – i juź znasz przyczynę.
Gdyby buracky siedział w źłobku/przedszkolu/szkole/pracy/klubie/kawiarni itp. ,a dodatkowy był zdrowy – choć moźe z tym dodatkowo to akurat odwrotnie – to by do "Kasi" nie napisał :wink:
przepraszam ale siedze w domu jestem chory i przegladam i odpisuje na posty :) cos w stylu napisz do Kasi :) Juź nie będę
buracky:
To nie jest skąplikowane, Winda najpierw przeszukuje IDE0 tu szuka partycji primary, potem szuka drugiego napędu na IDE0, potem przechodzi do przeszukiwania IDE1 w tej samej kolejności , a dopiero potem szuka logicznych ....
Fajnie, ale po co to ? Odpowiedź podał SLAY3R.
To nie jest skąplikowane, Winda najpierw przeszukuje IDE0 tu szuka partycji primary, potem szuka drugiego napędu na IDE0, potem przechodzi do przeszukiwania IDE1 w tej samej kolejności , a dopiero potem szuka logicznych ....
Panel sterowania/narzędzia administracyjne/zarządzanie komputerem/zarządzanie dyskami. Tam poustawiasz literki dla dysków/partycji.
Strona 1 / 1