problem z otwieraniem plików ...

Witam mam problem tego typu źe po formacie i zainstlowaniu na nowo windowsa, gdy próbuje otworzyć np. plik mp3 lub mpg, avi lub kaźdy inny to za kaźdym jednym razem wyskakuje mi okno i pyta się w jakim programie otowrzyć dany plik, nawet jesli zaznacze opcje "Zawsze uźywaj wybranego programu do otwierania tego typu plików" i zaznacze dany program np. do mp3 "jetaudio" to i tak przy próbie otwarcia kolejnego pliku wyskakuje to samo okno z pyt. w jakim programie otworzyć plik !? o co chodzi ... wcześniej wszystko było wporządku :((

Pomocy bo to jest draźniące :–/

z góry serdecznie dziękuje !! :]

Odpowiedzi: 7

Z tego rozpędu zapomniałem podać nazwę pliku–sorry
Z tego rozpędu juz ich nie mam (format) , ale EL NINO poczekaj troche nie długo poczyszczę rejestr to napiszę nazwe pliku i poprosze czym go otworzyć.
:lol:
Pozdrawiam
Amator
Dodano
04.06.2005 23:36:13
Amator:
Juź po wszystkim–jestem po formacie
To moze nie pytaj juz o nic wiecej na forum skoro znasz takie extra rozwiazania ?

P.S. Wybacz, ale ja nie mam bladego pojecia o jakie pliki chodzi a tym samym nie zamierzam brac udzialu w zgadywankach pt.: "jaki program otworzy plik, ktorego mam na mysli".
EL NINO
Dodano
04.06.2005 21:58:31
Juź po wszystkim–jestem po formacie, ale na przyszłość moźe się przydać ( i tak przecieź muszę czyścić rejestr)
CYTAT:Okno chocby Moj komputer –> Narzedzia, Opcje folderow, Typy plikow, podswietl to co porzebujesz (np. zip), nacisnij ZMIEŃ i przypisz odpowiedni program.Tylko ze tam jest tyle róźnych plików a ja nie wiem który program dopasować do pliku
w rozszeźeniu nie ma podane jaki plik ( chociaz mam
pokazuj rozszeźenie plików.
Pozdrawiam
Amator
Dodano
04.06.2005 19:46:23
Amator:
cos narozrabialem czyszcząc rejestr
To moze nie bierz sie za takie rzeczy ?

Okno chocby Moj komputer –> Narzedzia, Opcje folderow, Typy plikow, podswietl to co porzebujesz (np. zip), nacisnij ZMIEŃ i przypisz odpowiedni program.
EL NINO
Dodano
04.06.2005 16:46:52
Mam taki problem cos narozrabialem czyszcząc rejestr
i teraz jak pobiore nie które pliki to mam komunikat
w właściwosciach otwieranie za pomocą:nie znana aplikacja, czy jest mozliwość naprawienia tego czy format i nowa instalacja
Pozdrawiam
Amator
Dodano
04.06.2005 15:37:02
ok juź jest ok. reinstal i skojarzyłem wszystkie pliki :] działa teraz jak nalezy ;]
maly126
Dodano
26.05.2005 17:54:09
Spróbuj jeszcze reinstal tego progsa i przy instlacji pliki powiąź,jeśli się nie uda to opcje folserów> zakładka typy plików>znajdujesz mp3 na liście i ustwaiasz domyślny program.
maq123
Dodano
26.05.2005 17:39:48
maly126
Dodano:
26.05.2005 17:24:28
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1