Problem z otwieraniem folderow
Witam
jak zrobic zeby zawartosc kolejnych otwieranych przeze mnie folderow wyswietlala sie w tym samym oknie? Robilem juz wszystko w panel ster –> opcje folderow. Jest ustawione "otworz w tym samym oknie" ale to nic nie pomaga. Problem pojawil sie kiedy probowalem zmienic ikone dla wszystkich folderow bo zainstalowalem sobie nakladke Vista a ikony byly z XP. Teraz ikony sa w porzadku ale np mam 2razy polecenie otworz w menu RPM folderu (bo tez cos bylo zle i musialem dodac nowe). Jak usunac to stare bo nie da sie tego zrobic w opcjach folderow. Juz od paru dni szukam odp. i nie moge znalezc. Probowalem tez w szukajce tego forum ale nie znalazlem. Jak ktos gdzies cos widzial to prosze niech poda link. Z gory dziekuje i pozdrawiam
jak zrobic zeby zawartosc kolejnych otwieranych przeze mnie folderow wyswietlala sie w tym samym oknie? Robilem juz wszystko w panel ster –> opcje folderow. Jest ustawione "otworz w tym samym oknie" ale to nic nie pomaga. Problem pojawil sie kiedy probowalem zmienic ikone dla wszystkich folderow bo zainstalowalem sobie nakladke Vista a ikony byly z XP. Teraz ikony sa w porzadku ale np mam 2razy polecenie otworz w menu RPM folderu (bo tez cos bylo zle i musialem dodac nowe). Jak usunac to stare bo nie da sie tego zrobic w opcjach folderow. Juz od paru dni szukam odp. i nie moge znalezc. Probowalem tez w szukajce tego forum ale nie znalazlem. Jak ktos gdzies cos widzial to prosze niech poda link. Z gory dziekuje i pozdrawiam
Odpowiedzi: 11
w drugim kluczu nie ma shell jest tylko shellex. W pierwszym tez jest ale usunalem tylko shell.
jasio_b1:
a jak usunac cos z rejestru?
start –> uruchom –> regedit
A w regedicie rozwijasz po kolei gałęzie rejestru podane przez Bobiego HKEY_CLASSES_ROOT –> Directory –> shell zaznaczasz ten shell, prawoklik i usuń – to samo i z drugim kluczem HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shell
a jak usunac cos z rejestru?
Eee tam...
jasio_b1, usun z rejestru klucze HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shell i teraz dodaj tego fixa.
P.S. JAkbyś miał zainstalowanego jakiego Winampa albo inny program, który dodaje do prawokliku jakieś opcje to po prostu go przeinstaluj.
jasio_b1, usun z rejestru klucze HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shell i teraz dodaj tego fixa.
P.S. JAkbyś miał zainstalowanego jakiego Winampa albo inny program, który dodaje do prawokliku jakieś opcje to po prostu go przeinstaluj.
Po ustawieniu: Otwórz w tym samym oknie,
kliknij na odświerz.
Powinno pomóc
kliknij na odświerz.
Powinno pomóc
zrozumilem, juz jest dodane do rejestru ale dalej sa dwie opcje otworz http://forum.centrumxp.pl/download.php?id=4320
No widzisz, ja teź z Opery korzystam i mam w prawokliku na linku opcję "zapisz element docelowy..." :lol:
uzywam opery i jak klikam ten link to wyswietla sie strona tekstowa. Sprobuje w IE
Download
Sciągasz przez "zapisz element docelowy...", klikasz dwa razy na sciąnięty plik i potwierdzasz.
Sciągasz przez "zapisz element docelowy...", klikasz dwa razy na sciąnięty plik i potwierdzasz.
dzieki juz jest dobrze ae dalej sa 2 polecenia otworz. Jak usunac to zle? Zobacz zalaczony obrazek.
Co to jest rejestr i jak do niego wejsc?
Co to jest rejestr i jak do niego wejsc?
Było, było, było... wystarczyło wpisać w szukajke chociaźby "nowym oknie" i dostalbyś cos takiego: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=45162
U Ciebie jest problem z folderem, w FAQ jest i dla niego fix.
U Ciebie jest problem z folderem, w FAQ jest i dla niego fix.
Strona 1 / 1