Problem z otwieraniem folderów

witam, chciałem zmienić domyślną ikonę dla folderu w "opcjach folderów->typy plików" i posypało mi się otwieranie folderu w tym samym oknie. pomimo tego, że mam zaznaczone otwieranie w tym samym oknie ciągle jest źle. chciałem dopisać na nowo akcję otwierania okna i nic... co ciekawe nie mogę dopisanych akcji usuwać. czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak przywrócić otwieranie w tym samym oknie? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebfe5393672b3f5f.html pozdr

Odpowiedzi: 6

zaryzykowałem i poszło, tak jak pisałeś, ustawienia użytkownika odnośnie wyglądu i sposobu przeglądania zostały więc jak na razie jest ok. dzięki! :mryellow:
Ario80
Dodano
09.04.2008 16:51:03
Wszystkie ustawienia - jest dużo kluczy rejestru które przywraca polecenie. Nie będe ich wszystkich wypisywał - o ile mi sie jednak wydaje nie dotyczą te ustawienia rzeczy bezpośrednio zmienianych przez uzytkownika a raczej taki któych sie powinno sie ruszać. Na upartego - ściągnij sobie reshack, otwórz biblioteke shell32.dll i zobacz co jest w sekcji reginst (to tak naprawdę plik inf jest zaszyty w środku w bibliotece)
Żółty
Dodano
09.04.2008 16:37:25
ok, spróbuję, napisz tylko proszę co oznacza "wszystkie ustawienia"? żeby za dużo mi się nie zresetowało tych ustawień...
Ario80
Dodano
09.04.2008 16:10:30
Po poleceniu m.in. domyslne wypisy w rejestrze sie dodadzą. Polecenie jest w gruncie rzeczy bezpieczne - jaczej mówiąc - nie spotkałem sie jeszcze z taka sytuacją by cos po wywołaniu tegoż polecenia przestalo działać.
Żółty
Dodano
09.04.2008 14:55:53
dodałem ten wpis do rejestru, ciągle jednak mam te same akcje dla "Folder plików" i domyślną "open". jak sprawdzałem na innych kompach to nie ma żadnej akcji domyślnej, ale niestety nie mogę usunąć akcji domyślnej, mogę co najwyżej zmienić ją na inną a to nic nie daje... co się stanie po "Można również te wszystkie ustawienia zresetować poleceniem z uruchom: regsvr32 /i shell32" pytam, bo nie mogę za dużo namieszać, bo to komp firmowy i może być z tego wojna :-/
Ario80
Dodano
09.04.2008 14:43:30
FAQ - temat przyklejony w tym dziale - framgment "otwórz zamiast ..." - zaglądnij tam.
Żółty
Dodano
08.04.2008 19:34:12
Ario80
Dodano:
08.04.2008 16:52:42
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1