Problem z Odświezaniem w XP
Mam problem z odswiezaniem w Windows XP, chodzi oczywiscie o gry, cały czas mam 60Hz a wiadomo czym to się konczy dla zdrowia :D szukałem tego po całej sieci, ale jakos znalesc nie moge. POMOCY!!! :cry:
Odpowiedzi: 12
AA ok dzieki teraz juz rozumiem wszystko :D
odchodzicie od tematu......
zalozmy ze masz teraz rozdzialke 1024x768 i odswiezanie 100Hz
wchodzisz do jakiejs gry (np. Half Life) i nagle widzisz ze ci migocze ekran – znaczy sie ze wlasnie gra zmienila ci odswiezanie ekranu z 100Hz do 60Hz – a ten program zapobiega temu efektowi – ze masz caly czas to samo odswiezanie – pod warunkiem ze masz porzadny monitor z OSD zeby na bierzaco sprawdzac jakie jest aktualnie odswiezanie ...
zalozmy ze masz teraz rozdzialke 1024x768 i odswiezanie 100Hz
wchodzisz do jakiejs gry (np. Half Life) i nagle widzisz ze ci migocze ekran – znaczy sie ze wlasnie gra zmienila ci odswiezanie ekranu z 100Hz do 60Hz – a ten program zapobiega temu efektowi – ze masz caly czas to samo odswiezanie – pod warunkiem ze masz porzadny monitor z OSD zeby na bierzaco sprawdzac jakie jest aktualnie odswiezanie ...
No co ty ja nietutejszy.
Jak to nic nie da zmniejszenie rozdzielczosci ekranu jak da :D Bedzie mozna ustawic wiecej hz
A i chyba sie pomyliłes bo jak ja zmiejszyłem rozdzielczosc do 800x600 to mogłem przestawic odswiezanie ekranu do 85hz!!.
Jak to nic nie da zmniejszenie rozdzielczosci ekranu jak da :D Bedzie mozna ustawic wiecej hz
O ciebie.
O widzę, źe jesteś nie tutejszy
O kogo ci chodziło ?? 8)
O widzę, źe jesteś nie tutejszy. Nie słyszałeś o problemie odświeźania ekranu w Win 2k/XP?
Chodzi mi o to ze np jak masz 60hz to co on zrobi zwiekszy te odswiezanie na wieksze czy jak ??
A i chyba sie pomyliłes bo jak ja zmiejszyłem rozdzielczosc do 800x600 to mogłem przestawic odswiezanie ekranu do 85hz!!.A na rozdzielczosci 1024x760 mam 60hz i wiecej mi nie idzie monitor nie pozwala :D.
A i chyba sie pomyliłes bo jak ja zmiejszyłem rozdzielczosc do 800x600 to mogłem przestawic odswiezanie ekranu do 85hz!!.A na rozdzielczosci 1024x760 mam 60hz i wiecej mi nie idzie monitor nie pozwala :D.
Kurde, dlaczego udzielacie takie mylące odpowiedzi??!!
I co to da? Nie ma róźnicy jak rozdzielczość odświeźanie zawsze będzie wynosiło 60Hz.
1. SP1 naprawia odświeźanie tylko w DX. Pod OpenGL gówno to daje.
2. Nie kaźdy ma kartę Nvidii. Ach ten monopol
Co rozumiesz pod pojęciem Zwiększa odświeźanie nawet w Win?
Program jest w pełni zautomatyzowany, prawie nic nie trzeba ustawiać, on to zrobi sam. A więc monitora na pewno nie spali.
Dark Angel:
Jest jeszcze jeden sposub.Zmień rozdzielczosc ekrany na mniejszą :D
I co to da? Nie ma róźnicy jak rozdzielczość odświeźanie zawsze będzie wynosiło 60Hz.
MenelutoR:
wraz z sp1 jest tam zawarty bodajze refresh rate fix badz sciagnij najnowsze sterowniki do karty dedykowane pod windows Xp lub sciagnijj "nvidia refresh rate fix
1. SP1 naprawia odświeźanie tylko w DX. Pod OpenGL gówno to daje.
2. Nie kaźdy ma kartę Nvidii. Ach ten monopol
Dark Angel:
Czy ten program zwieksza odswiezanie ekranu nawet w Win a nie tylko w grach ?? i nawet jesli monitor tego nie moze uczynic bo ma granice przy odpowiedniej rozdzielczosci ??
Co rozumiesz pod pojęciem Zwiększa odświeźanie nawet w Win?
Program jest w pełni zautomatyzowany, prawie nic nie trzeba ustawiać, on to zrobi sam. A więc monitora na pewno nie spali.
Czy ten program zwieksza odswiezanie ekranu nawet w Win a nie tylko w grach ?? i nawet jesli monitor tego nie moze uczynic bo ma granice przy odpowiedniej rozdzielczosci ??
wraz z sp1 jest tam zawarty bodajze refresh rate fix badz sciagnij najnowsze sterowniki do karty dedykowane pod windows Xp lub sciagnijj "nvidia refresh rate fix" – wpisz to w google a napewno znajdziesz
Jest jeszcze jeden sposub.Zmień rozdzielczosc ekrany na mniejszą :D
To widocznie słabo szukałeś, bo pisałem juź o tym. Polecam ReForce – działa na wszystkich kartach i monitorach.
http://home.t–online.de/home/340037897551–0001/files/reforce.zip
http://home.t–online.de/home/340037897551–0001/files/reforce.zip
Strona 1 / 1