Problem z obsługą języków/układami klawiatury
Potrzebna mi obsługa układów klawiatury wietnamskiej i tajskiej. Ale nie mogę takich dodać. Zainstalowałem w Opcjach Regionalnych obsługę języków o złożonej pisowni i tych od prawej do lewej, ale potem na liście dostępnych układów nie ma ani wietnamskiego ani tajskiego :(
Pomóżcie, bo nie mogę prac na studia pisać :(
Odpowiedzi: 3
No, to może czas zagaić do M$?
Pomijając fakt ze folder Langpack jest dostępny tylko w systemie NT, to wykonałem wszystkie rzeczy, które są potrzebne do zainstalowania potrzebnych mi języków. Nie robię tego pierwszy raz ;) ale po raz pierwszy nie ma ich na tej liście po instalacji plików. :(
http://support.microsoft.com/kb/177561/pl
[quote]System Windows XP
Aby zainstalować obsługę innego języka i układu klawiatury w systemie Windows XP, wykonaj następujące kroki:
1. W standardowym menu Start systemu Windows XP kliknij polecenie Start, a następnie kliknij polecenie Panel sterowania.
W klasycznym menu Start systemu Windows XP kliknij polecenie Start, kliknij polecenie Ustawienia, a następnie polecenie Panel sterowania.
2. Kliknij dwukrotnie ikonę Opcje regionalne i językowe.
3. Kliknij kartę Języki, a następnie kliknij przycisk Szczegóły w obszarze „Usługi tekstowe i języki”.
4. Kliknij przycisk Dodaj w obszarze „Zainstalowane usługi”, a następnie kliknij język, który chcesz dodać, i układ klawiatury, którego chcesz używać dla danego języka.
5. Aby skonfigurować ustawienia dla paska języka, kliknij pozycję Pasek języka w obszarze „Preferencje”.
Następująca tabela zawiera listę plików .inf dostępnych w folderze Langpack.
Plik.................Opis
Arabic.inf........Obsługa języka arabskiego
Cyrillic.inf.......Obsługa języków opartych na cyrylicy
European.inf...Obsługa języków europejskich opartych na alfabecie łacińskim
Exchsrvr.inf....Wszystkie tabele konwersji stron kodowych dla programu Microsoft Exchange Server
Greek.inf........Obsługa języka greckiego
Hebrew.inf .....Obsługa języka hebrajskiego
Japanese.inf...Obsługa języka japońskiego
Korean.inf......Obsługa języka koreańskiego
Schinese.inf....Obsługa języka chińskiego uproszczonego
Tchinese.inf....Obsługa języka chińskiego tradycyjnego
Thai.inf...........Obsługa języka tajskiego
Turkish.inf......Obsługa języka tureckiego
Us_eng.inf......Obsługa języka angielskiego (Stany Zjednoczone)
Vietnam.inf.....Obsługa języka wietnamskiego[/quote]
Strona 1 / 1