Problem z obrazem

Witam. Od niedawna mam problem z obrazem. Otóż chodzi o to,że sam się obraz ściemnia :/ Mało tego, jak wciskam przycisk w monitorze (żeby kontrast ustawić) to wyskakuje okienko ( to normalne) ale jest całe czarne! Próbowałem ustawić przez WłAśCIWOśCI - USTAWIENIA - ZAAWANSOWANE i BARWA i też nic bo jak dam na full to po pewnym czasie znów obraz ciemny :/ Sam się po prostu ściemnia!!! Zrobiłem nawet reinstalke WinXP , zainstalowałem wszystko od nowa i nic, dalej to samo. Nie wiem czy z monitorem coś nie tak? Proszę doradzcie!

Odpowiedzi: 1

JackArs:
Zrobiłem nawet reinstalke WinXP , zainstalowałem wszystko od nowa .

Rozumiem ,że to był gest rozpaczy. Innych przymiotników nie użyję .

Może najpierw, zamiast pisać i zakładać tematy tego typu, wystarczy podłaczyć monitor do innego komputera , by ograniczyć poszukiwania ? 

Seeker
Dodano
22.02.2007 22:00:20
  • mareee 22.02.2007 22:27:59

Seeker ma racje po co zapelniac forum no ale przejde do tematu zobaczyc czy ekran tak samo dziala na inym pececie a po drugie zobaczyc czy druty w kablu sa w porzadku . Przy okazji jaka karta graf. czy byla podkrecana ?

• JackArs 22.02.2007 22:32:49

Kabel jest ok. Karta graf Radeon 9550&nbsp; -&nbsp; NIE BYLA PODKRECANA. Nie wiem co się dzieje, obraz coraz bardziej jest ciemny :/&nbsp; A co do reinstalki to i tak miałem robić. Zrobiłem żeby sie upewnić. Sprawdze na innym kompie, ale da sie to jakos wytłumaczyć przed tym jak sprawdze?&nbsp; Aha i jeszcze jedno. Monitor mam niezły, Philipsa 17. <br>

• Bobi 23.02.2007 16:13:03

Nie masz może jakiegoś programu narzędziowego w sterownikach karty graficznej za pomocą którego można ustawiać jasność monitora? Może masz jakiś skrót klawiszowy do tej operacji?<br>Poza tym, nie zaszkodzi spróbować zmienić sterowniki grafiki, ale na sam początek sprawdź ten monitor z innym komputerem.<br>

JackArs
Dodano:
22.02.2007 21:52:41
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1