problem z ntoskrnl.exe!!! plz pomocy!

Witam! WIem ze pare razy ten watek sie pojawial na tutejszym forum. jednak nie znalazlem niczego podobnego. a mianowicie kupilem nowy procesor Barton 2800 XP+ (zmieniam z Bartona 2500 XP+), przy starcie wszystko oki. startuje wszystko-procek, pamiec, dyski i dvd. ogolnie wszystko jest oki do czasu gdy wybieram system (mam 2 XP) i wtedy wyskakuje ten komunikat: System32\ntoskrnl.exe nie istnieje lub jest oszkodzny no i system nie wstaje a po resecie nic sie juz nie odpala. Gdy ponownie wloze stary procesor, wszystko dziala bez zarzutow (wlasnie na tym procku pisze tego topica) mialem podobny problem gdy kupilem pamiec ddr 2x512 w dualu patriota. zaraz po wlozeniu do kompa system nie startowal, a starych pamieciach bylo ok, nie mialem czasu zeby sie bawic, bo musialem wyjsc i jak wrocilem wrzucilem te nowy ramy i nagle wszsystko poszlo bez problemu. tylko ze nie pamietam czy wtedy tez nie ladowal sie system z tego wlasnie powodu - plik ntoskrnl.exe jest uszkodzony ;/// Pozdrawiam! Michał

Odpowiedzi: 4

qrcze mozesz wejsc na gg? moj nr 2138610 poprostu mam 2 systemy ale to raczej nie powinno miec zadnego znaczenia no nie? MBR?
Ronipl
Dodano
20.05.2009 02:33:13
Może to pytanie bez sensu, ale... po co Ci dwa XPki? Może tu tkwi problem, wiążący się z MBR-em i identyfikacją sprzętową w systemie? W końcu przecież - masz je dwa - a tylko jeden reinstalujesz. Nigdy nie widziałem podobnego problemu więc strzelam w ciemno.
XanTyp
Dodano
20.05.2009 02:29:28
ntos to wirus. Wszelkie pochodne (w nazwie) to potencjalne dalsze jego klony.
XanTyp
Dodano
19.05.2009 01:54:24
  • Ronipl 19.05.2009 19:18:19

[quote=XanTyp]ntos to wirus. Wszelkie pochodne (w nazwie) to potencjalne dalsze jego klony.[/quote] no tak ale jesli dziala dobrze na 2500XP to czemu nie chce na 2800XP ?? co zmiana procesora zmienia? nie moge zainstowalac nowego systemu na 2800 a jesli zainstaluje na 2500 i wloze po instalacji 2800 to bedzie wszystko ok?

• XanTyp 20.05.2009 01:23:19

[quote=Ronipl](...) a jesli zainstaluje na 2500 i wloze po instalacji 2800 to bedzie wszystko ok?[/quote]Chwila, bo zaraz się pogubimy: Masz system zainstalowany pod Bartkiem 2500 wszystko gra. Wymieniasz na nowego B2800 i po restarcie system wysiada. A po chwili sam sobie przeczysz, pisząc/pytając czy instalując system na 2500, to po włożeniu 2800 - czy wszystko będzie ok? Czy ja czegoś nie rozumiem, czy jakoś mętnie to klarujesz?

• Ronipl 20.05.2009 01:41:33

[quote=XanTyp][quote=Ronipl](...) a jesli zainstaluje na 2500 i wloze po instalacji 2800 to bedzie wszystko ok?[/quote]Chwila, bo zaraz się pogubimy: Masz system zainstalowany pod Bartkiem 2500 wszystko gra. Wymieniasz na nowego B2800 i po restarcie system wysiada. A po chwili sam sobie przeczysz, pisząc/pytając czy instalując system na 2500, to po włożeniu 2800 - czy wszystko będzie ok? Czy ja czegoś nie rozumiem, czy jakoś mętnie to klarujesz?[/quote] wiec tak: sprawdzilem to juz, chodzi o to ze ktos na innym forum polecil mi zainstalowanie nowego systemu XP, w zwiazku z tym ze nie moge tego zrobic na 2800 (poprostu wychodzi z instalatora i tyle, pokazuje sie menu wyboru systemu operacyjnego a mam 2 XP i koniec) wiec zainstalowalem dzisiaj na 2500 nowy system, po czym wlozylem procesor 2800 i chcialem zobaczyc czy nowy system ruszy ale niestety nie ;/ ten sam problem z tym plikiem ;/// powiem ze resetowalem CMOS przez wyjecie baterii i rowniez nic ;/ a przy okazji nabawilem sie kolejnego problemu poniewaz za kazdym razem teraz jak wyjmuje zasilanie przy zmianie procesora na 2800 zeby znow sprawdzic kolejna opcje, resetuje mi sie czas w biosie i windowsie ;/ oczywscie baterie wlozylem zprowrotem ale jakos nie dziala ;/ naprawde rece mi opadaj ;/ [b]chetnie odpowiem na kolejne pytania!!![/b]

ntos to wirus. Wszelkie pochodne (w nazwie) to potencjalne dalsze jego klony.
XanTyp
Dodano
19.05.2009 01:54:08
Ronipl
Dodano:
18.05.2009 22:43:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1