Problem z NTFS

Elo mam następujący problem aktualnie mam partycje skonwertowane na NTFS na próbe czy mi sie windows nie "posypie" po formacie i instalacji windowsa xp na fat 32 wszystko jest w porzadku ale gdy zamieniłem partycje na NTFS windows w ten sam dzien po zainstalowaniu lub na nastepny powoli zaczyna sie "sypać"w prawym dolnym rogu ekranu pojawia sie wykrzyknik i komunikat : np: plik uszkodzony c:windowssystem32 itp pozniej kolejny komunikat i zdarzyło sie ze całkiem sie windows "sypnął" i trzeba było formatować...ale najlepsze jest to ze ten sam problem miałem na trzech kompach na których partycje były robione Partition Magicem 8...i teraz moje pytanie czy to własnie moze byc przyczyna ,czy moze usunac partycje i zrobic np fdiskiem i czy ktos spotkał sie z czymś takim ?? napewno to nie awaria sprzetu poniewaz to by był za duzy zbieg okolicznosci te same błedy na trzech kompach

Odpowiedzi: 9

czyli moze tak być :D thx
~Mundek~
Dodano
20.11.2004 23:06:45
~Mundek~:
czy moze tak byc i czym sie rozni partycja podstawowa od rozszerzonej??

http://centrumxp.pl/slownik/index.php?litera=p
Poszukaj tych dwuch pojec i przeczytaj

Wielkosc poszczegolnych partycji to juz Twoja sprawa
Bobi
Dodano
20.11.2004 23:03:10
własnie jestem w trakcie tworzenia partycji programem : Paragon Partition Manager i wygląda to następująco:
partycja C: podstawowa 14,9 gb
partycja D: podstawowa 41,0 gb
partycja E: podstawowa 41,0 gb
partycja F: podstawowa 52,1 gb
czy moze tak byc i czym sie rozni partycja podstawowa od rozszerzonej??
~Mundek~
Dodano
20.11.2004 22:55:52
Nie da się . Trzeba było przy instalacji utworzyć partycję systemową o jakimś rozmiarze, a resztę dysku zostaiwć nieprzydzielona. Potem byś – z zarządzania dyskami – mógł ząłoźyć kolejne partycje w tym lasnie obszarze.
Teraz zaś do PM wracamy.
Rebe
Dodano
20.11.2004 21:52:19
Elo działa usunałem wszystko i teraz działa super i juz przy wyborze formatowania w instalatorze xp pyta sformatowac NTFS szybko lub normalnie ale teraz mam jedną wielka partycje i chce ja podzielic nie uzywając juz PM8 mam uraz:D czym moge to podzielic jaki progs polecacie ?? lub czy przez zarzadzanie dyskami albo za pomocą wiersza polecen da sie podzielic partycje i utworzyc nowe??
~Mundek~
Dodano
20.11.2004 21:46:37
teraz wezme sie za robienie partycji fdiskiem musze wszystko pousówac i pozakładac partycje fdiskiem
~Mundek~
Dodano
20.11.2004 14:22:54
~Mundek~:
ten sam problem miałem na trzech kompach na których partycje były robione Partition Magicem 8...i teraz moje pytanie czy to własnie moze byc przyczyna

Jeśli to było robione dokładnie tą sama kopią PM to
na 99% Bobi_robert ma rację źe:
NA 99% to wina felernego PM
Gagman
Dodano
20.11.2004 14:19:21
podczas instalacji xp zformatowałem NTFS a reszte partycji juz z pod windowsa poleceniem convert ale wszystkie te partycje były robione PM8
~Mundek~
Dodano
20.11.2004 14:02:15
NA 99% to wina felernego PM
Jeszcze jedno pytanie: Partycja z FAT32 na NTFS byla konwertowana poleceniem convert czy usuwana i zakladana z poziomu partycjonowania w instalatorze WinXP ??
Czy moze nie wiesz ze cos takiego jest ??
Bobi
Dodano
20.11.2004 08:40:22
~Mundek~
Dodano:
20.11.2004 03:42:26
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1