Problem z NTFS

Mam Xp i trzy partycje na c mam ntfs a na dwóch pozostałych fat32 pewnego dnia skonwertowałem sobie d na ntfs i po kilku dniach uźytkowania przy właczeniu kompa właczył sie scandisk i zaczął sprawdzac dysk d i sie zatrzymał niestety system sie juz nie uruchomił więc zresetowałem kompa i juz dysku nie sprawdzał i system normalnie sie załadował.Niestety po wejściu w dysk d zauwaźylem dokument tekstowy o nazwie bootex okazało sie źe plik jest uszkodzony.
I własnie teraz nie wiem co zrobić bo tak przy kazdym uruchomieniu kompa sprawdza mi ten dysk i czeka mnie reset bo sie dalej nie ładuje system.
Czy z moim dyskiem jest cos nie tak czy ten ntfs jest do kitu.Prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 7

Looki:
Chkdsk
Wpisujesz samo "chkdsk" czy tez dodajesz jakis przelacznik ? Uruchom kompa z plyty, wejdz do konsoli odzyskiwania i z niej wpisz:
chkdsk /p /r
chkdsk d: /p /r
chkdsk e: /p /r
EL NINO
Dodano
18.02.2005 23:45:31
przeniosłem dane na inną partycje i wtedy sformatowałem na ntfs.
A co do Chkdsk to włącza sie coś tam sprawdza i w pewnym miejscu sie niby zatrzymuje to znaczy niby dioda od dysku sie swieci ale nic sie nie dzieje.Czy moźe czekac pól godziny moze sprawdzi dysk??
Looki
Dodano
18.02.2005 17:44:54
Jak stawiałes tego NTFSa ??
Sformatowałes na czysto czy moze jakim convertem skonwertowałes ??
Chkdsk sie wiesza czy jak ??
Wyswiela jakis komunikat ??

Sformatuj na nowo jak napisał JN

Jelsi nie pojdzie to sprawdz dysk jakim narzedziem producenckim
Bobi
Dodano
18.02.2005 17:33:27
nie ale kiedyś mi na dysku c tam gdzie miałem system tak sie robiło tyle źe wtedy uruchamiałem płytke z windowsem i dawałem napraw i jakoś ten przeklęty plik usuwało.
Looki
Dodano
18.02.2005 17:17:37
a probowales?
gigoro
Dodano
18.02.2005 17:12:01
zeby znowu mi sie to samo zrobiło i tak w kółko format co 3 dni.Jak inaczej usunąc ten bład
Looki
Dodano
18.02.2005 17:09:50
Zgraj z partycji dane i sformatuj partycje na NTFS i powinno być dobrze.
JNJN
Dodano
18.02.2005 11:43:37
Looki
Dodano:
18.02.2005 10:51:33
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1