Problem z niechcianym plikiem TEMP
Znowu mam problem...
Od czasu do czasu usuwam pliki z katalogu TEMP.
A tutaj ni z tego ni z owego pliczek o nazwie tomeczek [to nie moje imię] [na dodatek plik nie ma źadnego rozszerzenia] nie daje się usunąć. Ma 0 bajtów.
Mam XP Pro
Wyskakuje info
BŁĄD. PLIK TOMECZEK NIE MOŻE ZOSTAĆ USUNIĘTY. NIEPOPRAWNY UCHWYT.
Sprawdzałem kompa Spybotem S&D, Ad–Aware i programem antywirusowym. Znalazł trojana – usunął. A jest jeszcze coś. Program antywirusowy daje 18 warning massages. kiedy było tego 2–3 to się nie martwiłem ale teraz jest chyba cos nie tak... AntyVir daje warning massages w przypadku archiwów, gdzie nadal mogą być wirusy – on po prostu nie ma do nich dostępu.
co zrobić aby sprawdzić teź archiwa i ewentualnie zainfekowane wyleczyć?
pomóźcie...
pozdr
Od czasu do czasu usuwam pliki z katalogu TEMP.
A tutaj ni z tego ni z owego pliczek o nazwie tomeczek [to nie moje imię] [na dodatek plik nie ma źadnego rozszerzenia] nie daje się usunąć. Ma 0 bajtów.
Mam XP Pro
Wyskakuje info
BŁĄD. PLIK TOMECZEK NIE MOŻE ZOSTAĆ USUNIĘTY. NIEPOPRAWNY UCHWYT.
Sprawdzałem kompa Spybotem S&D, Ad–Aware i programem antywirusowym. Znalazł trojana – usunął. A jest jeszcze coś. Program antywirusowy daje 18 warning massages. kiedy było tego 2–3 to się nie martwiłem ale teraz jest chyba cos nie tak... AntyVir daje warning massages w przypadku archiwów, gdzie nadal mogą być wirusy – on po prostu nie ma do nich dostępu.
co zrobić aby sprawdzić teź archiwa i ewentualnie zainfekowane wyleczyć?
pomóźcie...
pozdr
Odpowiedzi: 15
Wpisz bez tych cudzysłowów chociaź i z nimi powinno działać.
Sprawdz czy dokłądnie nazwe przepisujesz.
W Killboxie jak juz wspomnialem nie musisz podawac recznie przez drzewo pliku/katalogu do wywalenia.
Wystarczy ze dopiszesz sciezke czyli w Twoim przypadku C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\0X6ROP2V
Zaptaszasz po reboot–cie systemu.
Sprawdz czy dokłądnie nazwe przepisujesz.
W Killboxie jak juz wspomnialem nie musisz podawac recznie przez drzewo pliku/katalogu do wywalenia.
Wystarczy ze dopiszesz sciezke czyli w Twoim przypadku C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\0X6ROP2V
Zaptaszasz po reboot–cie systemu.
Bobi;
Masz rację nie zaznaczyłem pokazywania ukrytych plików. Jak to zrobiłem, faktycznie pojawił się folder ustawienia lokalne –> Temporary internet files. Ale jak dalej otwieram T.I.F. to nie ma tych plików co w eksplorerze. Dziwne... Przecieź powinno być to samo...
A jak restartuje kompa –> F8 + Wiersz poleceń –> i wpisuję to co w cytacie, to mi pisze
Niepoprawna nazwa pliku
pozdr.
Masz rację nie zaznaczyłem pokazywania ukrytych plików. Jak to zrobiłem, faktycznie pojawił się folder ustawienia lokalne –> Temporary internet files. Ale jak dalej otwieram T.I.F. to nie ma tych plików co w eksplorerze. Dziwne... Przecieź powinno być to samo...
Jakby nie poszło to zapusc tryb awaryjny z wierszem poleceń i strzel:
RD /S /Q "C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files"
A jak restartuje kompa –> F8 + Wiersz poleceń –> i wpisuję to co w cytacie, to mi pisze
Niepoprawna nazwa pliku
pozdr.
Folderu/pliku wcale wybierac nie trzeba, wystarczy jak sciezke dopiszesz w "Full Path..."
A czemu nie widać ? Moze nie zaznaczyłes pokazywania ukrytych ?
Jednak taki pewny nie jestem czy pomoze poniewaź:
Wyglada na jakies błedy na dysku, ktore teoretycznie chkdsk powinien wyeliminowac.
RD /S /Q "C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files"
A czemu nie widać ? Moze nie zaznaczyłes pokazywania ukrytych ?
Jednak taki pewny nie jestem czy pomoze poniewaź:
urwisss:
BŁĄD. PLIK TOMECZEK NIE MOŻE ZOSTAĆ USUNIĘTY. NIEPOPRAWNY UCHWYT
Wyglada na jakies błedy na dysku, ktore teoretycznie chkdsk powinien wyeliminowac.
EL NINO,
Sorry źe wam tak d... zawracam ale rzuć okiem jeszcze raz na ten screenshot. Przy wrzucaniu na serwer podałem złą ścieźkę dostępu do *.jpg'a
thx.
Sorry źe wam tak d... zawracam ale rzuć okiem jeszcze raz na ten screenshot. Przy wrzucaniu na serwer podałem złą ścieźkę dostępu do *.jpg'a
thx.
Chyba byl, bo cos Ci go wsysło :P .urwisss:
Tu jest screenshot.
Dobrze...
Spróbujmy to zrobić tak. Z tą konsolą coś czuję źe będą kłopoty.
Tu jest screenshot. W tle jest eksplorer i jak widać po lewej stronie moźna dotrzeć do pliku "tomeczek" [C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\0X6ROP2V].
Na pierwszym planie jest program Killbox i opcja Select the folder to delete. Wytłumaczcie mi, dlaczego to drzewo z eksplorera róźni się od tego z killbox'a? A dokładniej mówiąc Od Gościa do Windowsa jest to samo ale brakuje ustawien lokalnych. Gdyby to było juź dawno bym sobie z tym poradzil...
thx.
Spróbujmy to zrobić tak. Z tą konsolą coś czuję źe będą kłopoty.
Tu jest screenshot. W tle jest eksplorer i jak widać po lewej stronie moźna dotrzeć do pliku "tomeczek" [C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\0X6ROP2V].
Na pierwszym planie jest program Killbox i opcja Select the folder to delete. Wytłumaczcie mi, dlaczego to drzewo z eksplorera róźni się od tego z killbox'a? A dokładniej mówiąc Od Gościa do Windowsa jest to samo ale brakuje ustawien lokalnych. Gdyby to było juź dawno bym sobie z tym poradzil...
thx.
Zgadza sie. Po kilku dodatkowych zabiegach i o to mi tylko chodzilo – linkowanych materialow nie czytuje :P .JN:
Komenda del działa i moźna obejść zabezpieczenia XP i kasować co się chce.
urwisss, uruchom w koncu ten komputer do konsoli odzyskiwania i z niej wykonaj "chkdsk /p /r". Moze cos sie wyjasni, bo wigilia nas zastanie przy tym problemie.
EL NINO:
Nie sadzisz chyba ze w ten sposob usunie cokolwiek z tempa spoza \systemroot\ ?JN:
Zabotuj kompa z płyty XP i opcja naprawy R i konsola.
.
Komenda del działa i moźna obejść zabezpieczenia XP i kasować co się chce.
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270&st=0entry65751
Urwisss usuń lub przycisk na klawiaturze del nie da rady.
Pomoc na pliki tymczasowe – zrób tak jak w linku aby komp przy starcie czyścił wszystkie lub wybrane katalogi TEMP.
Jak nie usunie moźe plik uszkodzony lub dysk ma błędy,bad sectory.
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0entry54497
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0entry54498
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0entry54499
Zrobiłem jak powiedziałeś EL NINO
Otworzyłem Explorera i ręcznie wkepałem ścieźkę którą miałem z NC.
ok. mam dostęp do tego pliku z pulpitu. teraz co zrobić zeby go wywalic?
pozdr.
Otworzyłem Explorera i ręcznie wkepałem ścieźkę którą miałem z NC.
ok. mam dostęp do tego pliku z pulpitu. teraz co zrobić zeby go wywalic?
pozdr.
Nie sadzisz chyba ze w ten sposob usunie cokolwiek z tempa spoza \systemroot\ ?JN:
Zabotuj kompa z płyty XP i opcja naprawy R i konsola.
urwisss, przeciez znasz sciezke do tego tempa ? Co Ci przeszkadza wpisac ja recznie lub nawet skopiowac przy wczesniejszym otwarciu miejsca w explorerze ?
Ten "bledny uchwyt" moze byc spowodowany uszkodzeniem pliku i chkdsk z konsoli jak sugerowal JN moglby pomoc.
No zapienił mnie dziad jeden.
Ściągnąłem sobie taki programik Copylock [do usuwania nieusuwalnego:]. Ale jest inny problem.
Jak dotrzeć do temp'ów i Temporary Internet Files z poziomu pulpitu w Win XP Pro?
Zawsze robiłem to przez NC [niebieskie okienka], ale teraz potrzebna mi jest Ścieźka dostępu do piep... tomeczka z poziomu pulpitu, to dziada wywalę i problem z głowy...
pomocy...
Ściągnąłem sobie taki programik Copylock [do usuwania nieusuwalnego:]. Ale jest inny problem.
Jak dotrzeć do temp'ów i Temporary Internet Files z poziomu pulpitu w Win XP Pro?
Zawsze robiłem to przez NC [niebieskie okienka], ale teraz potrzebna mi jest Ścieźka dostępu do piep... tomeczka z poziomu pulpitu, to dziada wywalę i problem z głowy...
pomocy...
Witam;
Odpaliłem REGEDIT i znalazłem tego "tomeczka"...
Udało się go skasować z poziomu edycji rejestru, ale po restarcie kompa pliczek znowu tam jest :(
jakies pomysly...??
Odpaliłem REGEDIT i znalazłem tego "tomeczka"...
Udało się go skasować z poziomu edycji rejestru, ale po restarcie kompa pliczek znowu tam jest :(
jakies pomysly...??
Dzieki gusioo – jednak i Lia nie znalazła rozwiązania swojego problemu.
JN – nie ma innej metody jak tylko zabawa z tą konsolą?
Jakiś moźe program który mi wywali to ustrojstwo
Jak sobie przejrzałem link, który podałes, to chyba sobie nie poradzę.
JN – nie ma innej metody jak tylko zabawa z tą konsolą?
Jakiś moźe program który mi wywali to ustrojstwo
Jak sobie przejrzałem link, który podałes, to chyba sobie nie poradzę.
urwisss:
A tutaj ni z tego ni z owego pliczek o nazwie tomeczek [to nie moje imię] [na dodatek plik nie ma źadnego rozszerzenia] nie daje się usunąć
Temat był. Wpisz w szukajce: "kózki" i autora podaj: Lia
:mrgreen:
scadisk zrobiony – zero błędów.
A to to gdzie mam wpisać?
JN:
chkdsk /p /r
A to to gdzie mam wpisać?
Strona 1 / 1