Problem z niechcianym plikiem TEMP

Znowu mam problem...

Od czasu do czasu usuwam pliki z katalogu TEMP.

A tutaj ni z tego ni z owego pliczek o nazwie tomeczek [to nie moje imię] [na dodatek plik nie ma źadnego rozszerzenia] nie daje się usunąć. Ma 0 bajtów.

Mam XP Pro

Wyskakuje info

BŁĄD. PLIK TOMECZEK NIE MOŻE ZOSTAĆ USUNIĘTY. NIEPOPRAWNY UCHWYT.

Sprawdzałem kompa Spybotem S&D, Ad–Aware i programem antywirusowym. Znalazł trojana – usunął. A jest jeszcze coś. Program antywirusowy daje 18 warning massages. kiedy było tego 2–3 to się nie martwiłem ale teraz jest chyba cos nie tak... AntyVir daje warning massages w przypadku archiwów, gdzie nadal mogą być wirusy – on po prostu nie ma do nich dostępu.

co zrobić aby sprawdzić teź archiwa i ewentualnie zainfekowane wyleczyć?

pomóźcie...

pozdr

Odpowiedzi: 15

Wpisz bez tych cudzysłowów chociaź i z nimi powinno działać.
Sprawdz czy dokłądnie nazwe przepisujesz.

W Killboxie jak juz wspomnialem nie musisz podawac recznie przez drzewo pliku/katalogu do wywalenia.
Wystarczy ze dopiszesz sciezke czyli w Twoim przypadku C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\0X6ROP2V
Zaptaszasz po reboot–cie systemu.
Bobi
Dodano
02.06.2005 17:18:10
Bobi;

Masz rację nie zaznaczyłem pokazywania ukrytych plików. Jak to zrobiłem, faktycznie pojawił się folder ustawienia lokalne –> Temporary internet files. Ale jak dalej otwieram T.I.F. to nie ma tych plików co w eksplorerze. Dziwne... Przecieź powinno być to samo...

Jakby nie poszło to zapusc tryb awaryjny z wierszem poleceń i strzel:
RD /S /Q "C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files"

A jak restartuje kompa –> F8 + Wiersz poleceń –> i wpisuję to co w cytacie, to mi pisze

Niepoprawna nazwa pliku

pozdr.
urwisss
Dodano
02.06.2005 13:46:04
Folderu/pliku wcale wybierac nie trzeba, wystarczy jak sciezke dopiszesz w "Full Path..."
A czemu nie widać ? Moze nie zaznaczyłes pokazywania ukrytych ?
Jednak taki pewny nie jestem czy pomoze poniewaź:
urwisss:
BŁĄD. PLIK TOMECZEK NIE MOŻE ZOSTAĆ USUNIĘTY. NIEPOPRAWNY UCHWYT

Wyglada na jakies błedy na dysku, ktore teoretycznie chkdsk powinien wyeliminowac.
Jakby nie poszło to zapusc tryb awaryjny z wierszem poleceń i strzel:
RD /S /Q "C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files"
Bobi
Dodano
30.05.2005 22:09:22
EL NINO,

Sorry źe wam tak d... zawracam ale rzuć okiem jeszcze raz na ten screenshot. Przy wrzucaniu na serwer podałem złą ścieźkę dostępu do *.jpg'a

thx.
urwisss
Dodano
30.05.2005 21:48:01
urwisss:
Tu jest screenshot.
Chyba byl, bo cos Ci go wsysło :P .
EL NINO
Dodano
30.05.2005 12:34:57
Dobrze...

Spróbujmy to zrobić tak. Z tą konsolą coś czuję źe będą kłopoty.

Tu jest screenshot. W tle jest eksplorer i jak widać po lewej stronie moźna dotrzeć do pliku "tomeczek" [C:\Documents and Settings\piotrek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\0X6ROP2V].

Na pierwszym planie jest program Killbox i opcja Select the folder to delete. Wytłumaczcie mi, dlaczego to drzewo z eksplorera róźni się od tego z killbox'a? A dokładniej mówiąc Od Gościa do Windowsa jest to samo ale brakuje ustawien lokalnych. Gdyby to było juź dawno bym sobie z tym poradzil...

thx.
urwisss
Dodano
29.05.2005 21:45:03
JN:
Komenda del działa i moźna obejść zabezpieczenia XP i kasować co się chce.
Zgadza sie. Po kilku dodatkowych zabiegach i o to mi tylko chodzilo – linkowanych materialow nie czytuje :P .

urwisss, uruchom w koncu ten komputer do konsoli odzyskiwania i z niej wykonaj "chkdsk /p /r". Moze cos sie wyjasni, bo wigilia nas zastanie przy tym problemie.
EL NINO
Dodano
29.05.2005 00:12:04
EL NINO:
JN:
Zabotuj kompa z płyty XP i opcja naprawy R i konsola.
Nie sadzisz chyba ze w ten sposob usunie cokolwiek z tempa spoza \systemroot\ ?
.

Komenda del działa i moźna obejść zabezpieczenia XP i kasować co się chce.

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270&st=0&#entry65751

Urwisss usuń lub przycisk na klawiaturze del nie da rady.

Pomoc na pliki tymczasowe – zrób tak jak w linku aby komp przy starcie czyścił wszystkie lub wybrane katalogi TEMP.
Jak nie usunie moźe plik uszkodzony lub dysk ma błędy,bad sectory.

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0&#entry54497
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0&#entry54498
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0&#entry54499
JNJN
Dodano
28.05.2005 19:55:44
Zrobiłem jak powiedziałeś EL NINO

Otworzyłem Explorera i ręcznie wkepałem ścieźkę którą miałem z NC.

ok. mam dostęp do tego pliku z pulpitu. teraz co zrobić zeby go wywalic?

pozdr.
urwisss
Dodano
28.05.2005 17:44:40
JN:
Zabotuj kompa z płyty XP i opcja naprawy R i konsola.
Nie sadzisz chyba ze w ten sposob usunie cokolwiek z tempa spoza \systemroot\ ?

urwisss, przeciez znasz sciezke do tego tempa ? Co Ci przeszkadza wpisac ja recznie lub nawet skopiowac przy wczesniejszym otwarciu miejsca w explorerze ?
Ten "bledny uchwyt" moze byc spowodowany uszkodzeniem pliku i chkdsk z konsoli jak sugerowal JN moglby pomoc.
EL NINO
Dodano
28.05.2005 16:11:21
No zapienił mnie dziad jeden.

Ściągnąłem sobie taki programik Copylock [do usuwania nieusuwalnego:]. Ale jest inny problem.

Jak dotrzeć do temp'ów i Temporary Internet Files z poziomu pulpitu w Win XP Pro?

Zawsze robiłem to przez NC [niebieskie okienka], ale teraz potrzebna mi jest Ścieźka dostępu do piep... tomeczka z poziomu pulpitu, to dziada wywalę i problem z głowy...

pomocy...
urwisss
Dodano
28.05.2005 15:34:41
Witam;

Odpaliłem REGEDIT i znalazłem tego "tomeczka"...

Udało się go skasować z poziomu edycji rejestru, ale po restarcie kompa pliczek znowu tam jest :(

jakies pomysly...??
urwisss
Dodano
28.05.2005 14:23:47
Dzieki gusioo – jednak i Lia nie znalazła rozwiązania swojego problemu.

JN – nie ma innej metody jak tylko zabawa z tą konsolą?

Jakiś moźe program który mi wywali to ustrojstwo

Jak sobie przejrzałem link, który podałes, to chyba sobie nie poradzę.
urwisss
Dodano
28.05.2005 13:32:25
urwisss:

A tutaj ni z tego ni z owego pliczek o nazwie tomeczek [to nie moje imię] [na dodatek plik nie ma źadnego rozszerzenia] nie daje się usunąć

Temat był. Wpisz w szukajce: "kózki" i autora podaj: Lia
:mrgreen:
Anonymous
Dodano
28.05.2005 13:10:27
scadisk zrobiony – zero błędów.

JN:

chkdsk /p /r

A to to gdzie mam wpisać?
urwisss
Dodano
28.05.2005 13:05:24