Problem z netem

mam problem z netem mianowicie wszystko skonfigurowane (net z sieciówki) włącznie z bramą i dnsami na XP a netu nie ma :( do tego ping na IP idzie a  ping www.google.pl nie :( wpisanie ip w przegladarce tez nie wywoluje strony internetowej. Co mogło się przestawić (komputer nie mój i ponoć miał jakiegoś wirusa)

Odpowiedzi: 1

daj start -> uruchom -> ping wp.pl -t     jak nie ma netu to jak napisales tego posta?
kubagd
Dodano
28.06.2006 16:23:02
  • agentus007 28.06.2006 17:28:10

<P>wejdz do właswiosci internet explorer daj na zakładke połoczenia pozniej ustawienia sieci lan i odznacz tam autamatycznie wykryj ustawienia, a po drugie kubagd co cie interesuje jak napisał tego posta, moze u kolegi napisał?? to juz jego sprawa, napisał na forum ze potrzebuje pomocy to mu pomoz a nie wypytuj sie go o błache sprawy</P>

• dearc 29.06.2006 10:09:45

Napisałem przecież że ping na IP działa a ping po adresie nie więc nie ma sensu odopowiadać dalej.<br><br>Próbowałem użyć punktów przywracania systemu, ale niestety w ciągu miesiąca zmian nie było :( Czy to może być uszkodzona sieciówka? bo już mi pomysłów brakuje<br>

• Bobi 29.06.2006 11:31:09

Kwestia wirusa, skanowales system na jego obecność, próbowałes go szukac w inny sposob (HijackThis, Silent Runners)?<br>Wszyskie ustawienia sieci masz wpisane ręcznie czy pobierane automatycznie z dhcp? Spróbuj automatu.<br>Spróbuj równiez sciagnac i uzyc winsockfix, potem będzie trzeba na nowo skonfigurowac protokoły.<br><br>

• dearc 30.06.2006 12:51:00

Winsockfix i ustawienie ponownie adresu naprawiło system :) dzięki za pomoc :)<br>

dearc
Dodano:
28.06.2006 16:19:54
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1