Problem z netem na XP :(( help!!!
elo.
Pomocy! Mam XP. Net mi śmiga (www) ale ani kaza, ani dc nie chcą się łączyc, dodatkowo czaty mi sie nie zapuszczają (brak połączenia z serwerem). Czy ktoś moze mi cos poradzic. Z góry WIELKIE dzięki!!! Pozdro
Pomocy! Mam XP. Net mi śmiga (www) ale ani kaza, ani dc nie chcą się łączyc, dodatkowo czaty mi sie nie zapuszczają (brak połączenia z serwerem). Czy ktoś moze mi cos poradzic. Z góry WIELKIE dzięki!!! Pozdro
Odpowiedzi: 10
Cwenu dzięki za podpowiedz.
DC i kazaa choddziły razem bez zarzutu, neo mam starą bez limitów. Moze faktycznie te porty, ale kto k wie. Fuck zrobie reinstalke i sie zobaczy co bedzie. Pozdro i dzięki! :)
DC i kazaa choddziły razem bez zarzutu, neo mam starą bez limitów. Moze faktycznie te porty, ale kto k wie. Fuck zrobie reinstalke i sie zobaczy co bedzie. Pozdro i dzięki! :)
spróbuj reinstal zrobić chba źe ci zaleźy moźe wiry odinstaluj program kazza i DC+ i sprawdź tylko kazze słyszałem źe Dc nie chodzić moźe a źe kazza
mogą być zablokowane porty lub masz limit transfetu danych kolego pściągał jakieś duźe pliki i teraaz nie moźesz dopiero jak nowy abonament zapłacisz to będziesz mógł
mogą być zablokowane porty lub masz limit transfetu danych kolego pściągał jakieś duźe pliki i teraaz nie moźesz dopiero jak nowy abonament zapłacisz to będziesz mógł
No i czy ktoś ma jakis pomysł na rozwiązanie tego problemu?! Bo zaczyna mnie to wszystko lekko :evil:
Firewall w XPku mam wyłączony, zadnego innego nie mam! Co kurde jest grane? Ktoś wie?
Firewall w XPku mam wyłączony, zadnego innego nie mam! Co kurde jest grane? Ktoś wie?
Rodrigo,
Mam XPka z Sp2 a providerem jest TPSA (shit) S.A, mam neo postawioną na serwerze. Kolega z którym mam sieć twierdzi, źe nic nie zmieniał w ustawieniach i źe wszystko jest ok. Tak jak juź wspomniałem w początku wszystko śmigało jak trzeba tylko od jakiegoś czasu dzieją się dziwne rzeczy. Najpierw nie chciało nic się sciągac ze stronek i wyskakiwał txt ze "Dokument nie zawiera danych", ale kumpel wpadł i dograł cos do systemu i zaczęlo działac. No a teraz ta lipa z p2p i czatami. Jeźeli masz jakis pomysł to będę wdzięczny za podpowiedz i pomoc. THX
Pozdrawiam
Mam XPka z Sp2 a providerem jest TPSA (shit) S.A, mam neo postawioną na serwerze. Kolega z którym mam sieć twierdzi, źe nic nie zmieniał w ustawieniach i źe wszystko jest ok. Tak jak juź wspomniałem w początku wszystko śmigało jak trzeba tylko od jakiegoś czasu dzieją się dziwne rzeczy. Najpierw nie chciało nic się sciągac ze stronek i wyskakiwał txt ze "Dokument nie zawiera danych", ale kumpel wpadł i dograł cos do systemu i zaczęlo działac. No a teraz ta lipa z p2p i czatami. Jeźeli masz jakis pomysł to będę wdzięczny za podpowiedz i pomoc. THX
Pozdrawiam
Mozesz zawsze zainstalować SP 1 lub 2. Ale zanim to zrobisz napisz czy kto jest twoim prowajderkiem internetu. Chodzi mi głównie czy działasz na Neostradzie moźe Aster City a moźe macie swoją własną sieć w bloku. Bo jeźeli jesteś podłączony do sieci w bloku to moźe poprostu Administratora zablokował w sieci Porty odpowiadające za odbieranie i wysyłanie danych w sieciach P2P. No ale narazie napisz co i jak.
Ps: nie wykluczone źe system stwarza problemy ale najpierw napisz jak z prowajderkiem.
Pozdrawiam.
Ps: nie wykluczone źe system stwarza problemy ale najpierw napisz jak z prowajderkiem.
Pozdrawiam.
Mitch, java jest zainstalowana i wszystko gra. Po załadowaniu wszystkich pierdół wyskakuje info, ze nie moze połączyc się z serwerem. A co do kazy i dc to do jakiegos czasu wszystko smigało i dopiero od niedawna mam ten dziwny problem. :( Moźe cos z XPkiem jest nie tak? kurde juź skonczyly mi się pomysły. Jakis czas temu miałem inny problem :( nie otwierały mi się stronki (wyskakiwał komunikat "Dokument nie zawiera danych" i nie dało się nic scciągać ze stronek bo przerywało transfer ale po reinstalce wszystko wróciło do normy. Tyle tylko, źe teraz jest ten problem. Moźe jakiś patch do XPka jest potrzebny?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Spratan, jeśli chodzi o czaty musisz do nich mieć jave ;)
A co do kazzy to moźe zablokowali .. zdzarza się
Pozdrowienia
A co do kazzy to moźe zablokowali .. zdzarza się
Pozdrowienia
no i d**a! firewall wyłączony! :( dc i kazaa ustawione w wyjątkach i niestety lipa! :( nic nie chce się łączyc. :( jakies sugestie? będę wdzięczny za pomoc!!!
ok dzięki! :) zobaczę czy coś pomoźe.
kaaza i dc++ moga miec zablokowane porty sprawdz ustawienia firewalla
Strona 1 / 1