problem z netem i winxp
Ostatnio mam taki problem–po ok 1h wlaczonego kompa i netu (mam neostrade 640) dzieja sie dziwne rzeczy–pasek startu na chwile robi sie taki jakby z klasycznego stylu, okna tez, po czym wszystko wraca jak bylo z tym ze net juz nie dziala. Nie moge wejsc we wlasciwosci polaczenia inter,–nie uzywam tej dziwnej aplikacji neo. Wszstko wyglada jakby bylo si–na modemie speetouch diody sie caly czas pala, ale stronki juz nie chcac wchodzic (tak jakby neta nie bylo). Pomaga dopiero reset kompa. Czy ktos wie o co chodzi?
Odpowiedzi: 20
ja takźe mam kłopoty z netem, często mi się wylącza net, gdy serfuję po necie gasi mi sie strona, nie wiem dlaczego, wydaje mi się źe nasz net jest nienajlepszy, staje sie coraz to gorszą jakością, a tu nam sugerują podwyźkami i za co
podobno: /wklejka z innego forum/
"Udalo mi sie w koncu dodzwonic do kompetentnej osoby na infolinii neostrady i w
koncu wiem o co w tym wszystkim chodzi – to trojan zapychajacy polaczenie.
Nalezy zainstalowac firewalla i powinno byc OK jak u mnie teraz"
Zainstalowałam Kerio, działa bez zarzutu juź ze dwie godziny
EDIT: wklejam log z ataków
"Udalo mi sie w koncu dodzwonic do kompetentnej osoby na infolinii neostrady i w
koncu wiem o co w tym wszystkim chodzi – to trojan zapychajacy polaczenie.
Nalezy zainstalowac firewalla i powinno byc OK jak u mnie teraz"
Zainstalowałam Kerio, działa bez zarzutu juź ze dwie godziny
EDIT: wklejam log z ataków
w dzienniku zdarzen ostatnia info przed zerwaniem jest Usługa Menedźer autopołączenia dostępu zdalnego weszła w stan uruchomienia.
http://www.neostrada.friko.pl/
nie wiem jeszcze czy to podziała...
nie wiem jeszcze czy to podziała...
a co to takiego??
– Event System –– na źółto –– ostrzezenie
– H+BEDV Anty Vir – infection
to jest z przeglądu zdarzeń
EDIT: ratunku, nikt nie wie co z tym fantem?
– Event System –– na źółto –– ostrzezenie
– H+BEDV Anty Vir – infection
to jest z przeglądu zdarzeń
EDIT: ratunku, nikt nie wie co z tym fantem?
błąd DCOM
ale tam jest stara data...
ale tam jest stara data...
Bardzo ladny kurna.rybka77:
tu zrzut z mojego rejestru zdarzeń
Dziewczyno, co mowia te ostrzezenia ? Czy sa jakies bledy oznaczone na czerwono ?
kameleon , moje gg 133324 , u mnie dalej zima....
ja juz nie wiem co robic–lapie sie wsyztkich sposobow–jak cokolwiek mi sie uda to napisze od razu–zeby teraz tu pisac musialem ofkoz zrobic reset juz chyba 50 dzisiaj
u mnie jest to samo...
na forum neostrady tez taki chłopak ma ten problem
wywala mnie raz od razu jak się połącze a innym razem po ok 15 min.
w pasku na dole nadal mam połączenie.../dwa telewizorki/ ale nic się nie ładuje, gg znika
na forum neostrady tez taki chłopak ma ten problem
wywala mnie raz od razu jak się połącze a innym razem po ok 15 min.
w pasku na dole nadal mam połączenie.../dwa telewizorki/ ale nic się nie ładuje, gg znika
jak do tej pory znalazlem po roznych forach 3 przypadki do siebie bardzo podobne ( w tym moj): komp podlaczony do netu, po kilkunastu minutach pasek na dole robi sie szary (na chwile zmienia sie styl windy na klasyczny po czym wraca do normalnego) i po tym juz nie da rady podlaczyc sie do netu choc win twierdzi ze polaczenie jest. Szukam w necie odpowiedzi jak to rozwiazac, Rybka jakbys mogla napisac jak u Ciebie wyglada sytuacja.
rybka, pisalem Ci, abys przeinstalowala sterowniki neostrady (modemu) a nie cala aplikacje. Poszukaj innych od tych ktore masz. U Ciebie to chyba problem samego sprzetu a nie jakichs wirusow czy trojanow. Zerknij dla pewnosci w podglad zdarzen czy nie pojawiaja sie tam bledy odpowiadajace czasowo "wywaleniu" sie netu. Sprobuj rowniez przeinstalowac sterowniki USB – usun w menedzerze urzadzen kontrolery USB i zrestartuj system.rybka77:
jak tylko uruchomiłam azerusa znowu mnie wywaliło
z ejestru poszlo wszystko – pozamienialem tez z wartosciami i kluczami; mamy cos wspolnego w tym problemie – ja odpalam ze 3 bttorrando–moze to cos przez siec torrent? w spybot juz mi nie wykrywa tego exploita
edit: na innym forum jeden czlowiek ma taki sam problem–byc moze to jakis nowy wirus? co o tym myslicie?
edit: na innym forum jeden czlowiek ma taki sam problem–byc moze to jakis nowy wirus? co o tym myslicie?
A wywaliłeś z rejestru tego szpiega? Jak skanujesz ponownie spy–boot masz juź czyste?
EDIT:jak tylko uruchomiłam azerusa znowu mnie wywaliło
EDIT:jak tylko uruchomiłam azerusa znowu mnie wywaliło
a u mnie nadal to samo...proboje wszystkiego po kolei
mniej wiecej tak zrobiłam ,ale dopiero po ustawienia ręcznie polączenia i wgrania łaty mam o.k. 1:05:42
What is DSO Exploit?
If you use Spybot Search and Destroy or another spyware removal tool, it may find an item called DSO Exploit. This exploit is a bug in Internet Explorer that under certain circumstances would allow untrusted software to run on the computer. In other words, its a hole in Internet Explorer that hackers could use to gain access to your system.
However, if you are running the latest version of Internet Explorer and have all your Windows Updates installed, the bug has been patched and is not a threat to your computer system. Even though Spybot may still show it as a threat.
How do I Remove DSO Exploit?
If you have the latest Internet Explorer version and all your Windows Updates, you can safely ignore the DSO Exploit as a potential problem when Spybot Search and Destroy or other spyware removal tools discover it. However if you would rather fix the exploit so it does not show up again, follow these steps to edit your Windows Registry. Please be careful however, incorrect changes to the Windows Registry can cause Windows to not boot.
1) Make a note of the location of the exploit shown in Spybot, something similar to:
HKEY_USERSS–1–5–21–1614895754–73586283–725345543–500SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settingsones1004!=W=3
2) Click on Start, Run, and type REGEDIT and Press Enter to open the Windows Registry Editor
3) Find the location of the exploit above in the registry by clicking on the pluses(+) next to each title
4) After opening the Zones section and clicking on '0' look to the right window, under 'name' is the key '1004' and the type is REG_SZ simply right click and delete this REG_SZ value.Then right click and create new>DWORD Value, name it 1004, then right click on that and goto modify, give it the Hex Value of 3, Click ok.
If there is only a DWORD Value for the key (in this case 1004), then double click on the key and change the HEX value to 3 and click Ok.
5) Close the Registry Editor and Reboot your computer
6) The DSO Exploit should now be removed and it should no longer appear in the Spybot Search and Destroy log as a problem.
ja wywaliłam z rejestru to co wykrył szpieg , i mam połącznie od 52 min i jest ok, ale zainstalowałam tez jeszcze raz łate sassera /nie wiem czy potrzebnie/
i wyłącz przywracanie systemu :)
i wyłącz przywracanie systemu :)
rybka77:
jakby co pomogę z ręcznym konfigurowaniem polączenia
od poczatku nie uzywam tego shitu od neo–polaczenie mam recznie ustawione (probowalem tez 2 ) ale to samo sie dzieje–tez mi wykrywa tego dso exploit, pozbywam sie go i od nowa sytuacja sie powtarza.
O1 – Hosts file is located at: C:WINDOWS sdbhosts
O2 – BHO: (no name) – {00320615–B6C2–40A6–8F99–F1C52D674FAD} – (no file)
Jesli chodzi o plik hosts to powinien znajdowac sie tu C:WINDOWSsystem32driversetc
jak rowniez ktoregos z service packow przydaloby sie zainstalowac